Kerroimme perjantaina, että vaikka ensi vuodelle siirrettyjen EM-kisojen ajankohta onkin saatu lyötyä lukkoon, on yhä mahdollista, että jotkut isäntäkaupungit vaihtuvat. Matkasuunnitelmat voivat siis mennä monilla vielä uusiksi, vaikka otteluliput olisivatkin jo hallussa.

Transfermarkt kirjoittaa eri lähteisiin perustuen, että jopa puolet seuraavien EM-kisojen 12 isäntäkaupungista on mahdollista vaihtua. Suomalaisittain huojentavaa on kuitenkin, että sekä Kööpenhamina että Pietari näyttävät pitävän paikkansa isäntäkaupunkien joukossa. Huuhkajat pelaa alkulohkon peleistään yhden Kööpenhaminassa ja kaksi Pietarissa.

Muilla isäntäkaupungeilla on huhtikuun loppuun saakka aikaa pohtia, haluavatko ne säilyttää kisaisännyytensä.

Yksi aavistuksen epävarmoista isäntäkaupungeista on München. Münchenissä on määrä pelata neljä ottelua, mutta pelien järjestämisestä joudutaan käymään ylimääräinen keskustelu Münchenin kaupunginhallinnossa. Todennäköiseltä kuitenkin näyttää, että München sitoutuu kisaisännyyteen – siksikin, että vuoden 2024 EM-kisat pelataan kokonaisuudessaan Saksassa.

Suuremmissa ongelmissa isännyytensä suhteen ovat Bilbao ja Rooma. Espanjaa ja Italiaa koronaviruspandemia on koetellut ankarasti, ja Kickerin ja Daily Mailin mukaan kummankaan isännyyden säilyminen ei ole lainkaan varmaa. Epävarmoihin kaupunkeihin lukeutuvat lisäksi Amsterdam, Glasgow, Dublin ja jopa finaalipaikkakunta Lontoo, sillä kaikkien näiden stadioneille oli jo suunniteltu muita tapahtumia kesälle 2021.

Jopa puolet isäntäkaupungeista on siis epävarmojen joukossa. UEFA:n toiveena on joka tapauksessa, että pelit pelattaisiin ensi vuoden 11.6.-11.7. juuri niillä paikkakunnilla, joilla alun perin suunniteltiinkin.

[readmore from=EM2020]

Baku, Bukarest ja Budapest vaikuttavat Münchenin tavoin jatkavan kisaisäntinä. Sama koskee siis myös Suomen lohkon Pietaria ja Kööpenhaminaa. Venäjältä onkin jo tarjouduttu ottamaan lisää otteluita ohjelmaan, jos jokin muu kaupunki vetäytyy turnausisännyydestä.

Kööpenhaminassa puolestaan halutaan ehdottomasti jatkaa EM-isäntinä. Tanskassa odotetaan innolla ”mahtavaa urheilukesää”, totesi Kööpenhaminan ylipormestari Frank Jensen. Myös vuoden 2021 Tour de Francen on määrä käynnistyä Kööpenhaminasta.