Bundesliigan kauden 2019-2020 mestaruus on tiistaina ensimmäisen kerran katkolla. Sarjaa seitsemän pisteen erolla ennen Borussia Dortmundia johtava Bayern München varmistaa mestaruuden, jos se voittaa tiistain vierasottelussa Werder Bremenin. Viasat ja Viaplay näyttävät kello 21.30 alkavan ottelun.

Koronaviruspandemia katkaisi kauden pariksi kuukaudeksi ja pakotti pelaamaan kaikki loppukauden pelit tyhjille katsomoille, kiristetyllä aikataululla. Oma vaikutuksensa sillä on myös Bayern Münchenin mestaruusjuhliin – olettaen, että Bayern saa kolmesta viimeisestä ottelustaan vähintään vaaditut kaksi pistettä.

Tavallisesti Bayern juhlii voittamiaan mestaruuksia yhdessä faniensa kanssa Münchenin Marienplatz-aukiolla. Nyt Saksan yleisörajoituksista johtuen juhlista kaupungintalolla ei kuitenkaan tule mitään.

– Tämä rakas perinne ei nyt valitettavasti voi toteutua. Olen kuitenkin varma, että löydämme yhdessä seuran kanssa sopivan tavan, jos Bayern voittaa mestaruuden, kaupungin ylipormestari Dieter Reiter totesi Kickerille.

Vaikka Bayern varmistaisikin seurahistoriansa 30. saksan saksanmestaruuden tänään, saa se kuitenkin mestaruuslautasensa vasta viimeisen ottelunsa jälkeen. Päätöskierroksella ensi viikon lauantaina Bayern vierailee Wolfsburgissa.

Luultavasti Bayernin joukkue juhlii mestaruutta spontaanisti heti sen varmistuttua, ja niin ikään kauden päätyttyä. Myös näihin juhliin koronarajoituksilla on kuitenkin oma vaikutuksensa. Sisätiloihin sallitaan kerralla korkeintaan sata henkilöä, joten mitään megabileitä ei tulla näkemään.

Perinteisesti Bayernin johtoportaan silmäätekevät ovat mestaruusjuhliin osallistuneet. Nyt kuitenkin koko sikariporras – johtokunnan puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge, Rummeniggen seuraaja Oliver Kahn, toimitusjohtaja Herbert Hainer ja tämän edeltäjä, seuraikoni Uli Hoeneß – joutuu seuraamaan seremonioita katsomosta, sillä heillä ei ole lupaa mennä pukukoppiin joukkueen kanssa. Tämän estävät hygieniamääräykset.

Vieläkin tärkeämpää pelaajille olisi luultavimmin perheen ja ystävien läsnäolo stadionilla. Nyt juhlat on kuitenkin juhlittava ilman puolisoita ja lapsia, sillä he eivät pääse mukaan edes stadionille.

[readmore from=Bayern-München]

Tämän kauden mestaruusjuhlissa ei poksautella sampanjapulloja tai oteta peribaijerilaisia vehnäolutsuihkuja, sillä senkin hygieniamääräykset kieltävät. Pelaajat ja valmennusryhmä saavat luonnollisesti kuitenkin yhdessä juhlia, sillä he viettävät muutenkin kaikki päivät yhdessä, ja heitä testataan koronaviruksen varalta säännöllisesti. Jos kuitenkin myös Rummenigge ja Hoeneß haluaisivat kippistellä joukkueen kanssa, pitäisi heidän saada koronavirustesteistä kaksi peräkkäistä negatiivista tulosta.

Tiistaina voi varmistua myös Bundesliigan ensimmäinen putoaja. Paderbornin putoaminen varmistuu, ellei se kaada vieraissa Union Berliniä.