Bayern München on jatkanut koronavirustauon jälkeen siitä, mihin se maaliskuussa jäi. Voittoja ropisee kierroksesta toiseen, ja eroa sarjan kakkoseen Borussia Dortmundiin on seitsemän pistettä. Bayern voi varmistaa Bundesliigan mestaruuden jo tiistai-iltana, kun se kohtaa vieraskentällä Werder Bremenin.

Vaikka tulosta tulee, ja kentällä on kaikki hyvin, niin pieni kohu nousi Thomas Müllerin keskiviikkoisista lausunnoista. Bayern München oli juuri varmistanut paikkansa Saksan Cupin finaaliin, kun Müller kommentoi seuran pelaajapolitiikkaa näin:

– On vähän paradoksaalista, että aina puhutaan uusista hankinnoista, mutta samaan aikaan pelaajien palkoissa säästetään.

Müllerin lausunto sai aikaan sen, että Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic kehotti pelaajiaan olemasta kommentoimatta seuran siirtopolitiikkaa julkisesti.

Sunnuntaina Müller julkaisi tilannetta rauhoittaakseen Twitterissä videon, jossa hän tyynnytteli noussutta kohua. 30-vuotias hyökkääjä kiisti, että seurassa olisi asian tiimoilta ”sisäistä riitaa”. Hänen mukaansa media kirjoitti lausunnosta ”tuttuun tapaan provokatiivisesti, omaa narratiiviaan rakentaen”. Hän muistutti myös, että pelaajat alensivat palkkojaan siksi, että seuran muiden työntekijöiden palkat voitaisiin maksaa täysimääräisinä.

– Lausuntoni viittasi siihen, että minua ärsytti, että siitä kysyttiin heti cupin välierän jälkeen. Eniten minua häiritsee se, että oletetaan, että taloudellisesti vaikean koronakriisin aikana voitaisiin tehdä 50-100 miljoonan euron hankintoja sormia napsauttamalla, Müller kommentoi.

Müller lisäsi twiittinsä hashtagiksi ”Alles ist gut”, ”Kaikki on hyvin”. Hän korosti, että toivoo totta kai Bayernin saavan ensi kaudellekin parhaan mahdollisen kokoonpanon ja toteaa vahvistusten olevan joukkueelle ehdottomasti tarpeen.

– Minulla on suuria tavoitteita ja haluan voittaa Mestarien liigan. Haluan, että pyrimme tosissamme jatkamaan tällä tiellä, jolla nyt olemme.

Saksalaismedia pyysi kommentteja Müllerin lausuntoihin myös Bayernin kapteeni Manuel Neuerilta ja valmentaja Hansi Flickiltä.

– Seurassa voi olla aiheeseen kaksi näkökantaa. Niitä voidaan tarkastella, ja jos keskusteluun on syytä, se on tehtävä sisäisesti. Hasan (Salihamidzic) edustaa tässä tapauksessa ennen kaikkea seuraa. Hän on vastuussa kokoonpanon suunnittelusta, 34-vuotias Neuer muistutti.

[readmore from=Bayern-München]

– Se oli Thomasin lausunto, enkä minä kiellä ketään pelaajaa sanomasta mitään. Siirtoja tullaan näkemään, vaikka pelaajat alentaisivatkin palkkojaan. Siirtoja tapahtuu myös seurasta ulospäin, Hansi Flick lisäsi.

Müllerin keskiviikkoisen haastattelun yhteydessä häneltä kysyttiin kantaa Bayer Leverkusenin Kai Havertziin, jota Bayern-konkari luonnollisesti kehui ensiluokkaiseksi pelaajaksi. Bayernin pelaajisto on alentanut palkkojaan koronakriisin takia 40 prosentilla.

Lähteet: Transfermarkt ja AS