Manchester Unitedin kapteenin ja topparin Harry Maguiren oikeudenkäynti on alkanut Kreikassa, kertoo Sky News.

Englannin maajoukkuepuolustaja pidätettiin viime viikolla kahden muun englantilaisen kanssa Kreikassa Mýkonoksen saarella baaritappelun ja sen jälkeisten tapahtumien takia.

Maguiren, 27, puolustus pyysi, että oikeudenkäyntiä siirrettäisiin myöhempään ajankohtaan, jotta heillä olisi enemmän aikaa valmistautua, mutta tapauksen käsittely aloitettiin oikeussalissa tiistaina.

United-kipparin asianajaja Alexis Anagnostakis sanoi, että lista hänen asiakastaan koskevista syytöksistä saatiin valmiiksi vasta maanantaina, ja hän sai tulostetun version käsiinsä vain kaksi tuntia ennen oikeudenkäynnin alkua. Anagnostakis sanoi, ettei edes ehtinyt kunnolla keskustella syytteistä Maguiren kanssa.

Maguire itse ei ole oikeudenkäynnissä paikalla. Hän on jo kiistänyt syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja viranomaisen lahjomisyritykseen.

Sky Newsin mukaan Anagnostakis kertoi oikeudelle, että kaksi albanialaista miestä oli lähestynyt Maguiren siskoa Daisya, joka oli pyörtynyt välittömästi saatuaan ”tuntematonta ainetta” elimistöönsä.

Maguire seurueineen oli soittanut paikalle kyydin ja pyytänyt kuljettajaa viemään heidät sairaalaan, mutta heidät vietiinkin poliisiasemalle. Anagnostakisin mukaan poliisit potkivat Maguirea jalkoihin hänen saapuessa asemalle ja sanoivat: ”Sinun urasi on ohi”.

Maguire pelasi debyyttikaudellaan Manchester Unitedissa 55 ottelua. Kuva: Getty Images

Syyttäjän mukaan Maguire teki asemalle saapuessaan selväksi, kuka hän on. ”Tiedättekö kuka olen? Olen Manchester Unitedin kapteeni, olen todella rikas. Voin antaa teille rahaa, voin maksaa teille. Pyydän, että päästätte meidät menemään”, väitetään Maguiren sanoneen.

Siviiliasuiset poliisit yrittivät syyttäjän mukaan rauhoittaa tilanteen, mutta englantilaiset eivät rauhoittuneet. Väitetysti yksi syytetyistä haistatteli poliisille ja toinen löi poliisia.

Poliisi Nikolaos Kolios kertoi oikeudessa, että kaksi syytettyä yritti juosta autolle työntäen samalla viranomaisia sivuun käsillä ja jaloillaan. Puolustuksen mukaan syytetyt yrittivät päästä poliisin otteesta soittaakseen puhelun. Poliisi ei kuitenkaan nähnyt syytettyjen soittavan kenellekään.

Oikeudessa kuultiin, että yksi poliiseista joutui ottamaan seuraavan päivän vapaaksi, koska hän satutti selkänsä ja jalkansa yrittäessään pidättää Maguirea. Maguiren kerrottiin suuttuneen, kun hän tajusi, että hänelle laitetaan käsirautoja ja hän yritti päästä irti.

Maguiresta tuli vuosi sitten maailman kallein puolustaja, kun hän siirtyi Leicesteristä Manchester Unitediin 87 miljoonan euron korvausta vastaan.