Lauantaina 60 vuotta täyttänyt jalkapallolegenda Diego Maradona on joutunut sairaalahoitoon kotimaassaan Argentiinassa. Gimnasia y Esgriman valmentajana toimiva Maradona on Ipensan klinikalla La Platassa, tunnin päässä pääkaupunki Buenos Airesista. Asiasta kertoi Maradonan yksityislääkäri Leopoldo Luque paikallisen median kautta maanantaina.

Luquen mukaan Maradona on voinut huonosti jo jonkin aikaa ja hän pysyy sairaalassa tarkkailtavana ainakin kolmen päivän ajan. Viime viikolla mediassa kerrottiin myös Maradonan korona-altistumisesta, mutta koronatartunnasta ei tiettävästi ole kyse.

– Maradona ei voi psykologisesti hyvin, ja sillä on vaikutusta hänen fyysiseen hyvinvointiinsa. Hän ei ole niin hyvässä kunnossa kuin toivoisin hänen olevan. Hän tarvitsee apua, ja nyt on aika auttaa häntä, Luque kommentoi medialle.

– Diego on ihminen, joka voi joskus loistavasti ja joskus ei niin hyvin. Hän voisi olla 10 000 kertaa paremmassakin kunnossa. Se, että hänet tuotiin tänne, auttaa häntä. On hyvin vaikeaa olla Maradona.

Maradona sai 60-vuotispäivälahjakseen joukkueensa sarjaottelun alla nimilaatan ja kakun, muttei jäänyt katsomaan joukkueensa peliä. Silminnäkijöiden kertomusten mukaan Maradona näytti pahoinvoivalta ja heikolta.

[readmore from=Maradona-Diego]

Entinen Napolin, Barcelonan ja Boca Juniorsin pelaaja on ollut viime vuosina sairaalassa usein ennenkin, liittyen muun muassa miehen kuluttavaan elämäntyyliin. Vuoden 2019 alussa Maradonalla oli vatsassa sisäistä verenvuotoa ja kesän 2018 MM-kisakatsomossa hän pyörtyi kesken pelin. 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä Maradona oli niin huumeiden kuin alkoholinkin vierotushoidossa.

Kaikkein parhaiten Maradona muistetaan MM-kultaa vuonna 1986 voittaneen Argentiinan kapteenina. Hän teki kisojen puolivälierissä Englantia vastaan kaksi ikimuistoista maalia, toisen yhdellä kaikkien aikojen soolojuoksuista ja toisen legendaarisella ”Jumalan kädellä”.

Lähde: Guardian