Uutisoimme aiemmin tänään siitä, miten jalkapallolegenda Diego Maradona on joutunut sairaalahoitoon kotimaassaan Argentiinassa. Maradona oli voinut huonosti useamman päivän ajan ja kärsinyt tiettävästi anemiasta.

Paikallislähteiden tuoreiden tietojen mukaan Maradona joutuu kuitenkin aivoleikkaukseen, joka on suoritettava tiistai-iltana. Argentiinalaisikonille tehdään leikkaus veritulpan poistamiseksi.

Maradonan yksityislääkäri Leopoldo Luque välitti aiemmin tänään lohduttavia uutisia 60-vuotiaan tämänhetkisestä tilasta. Luquen mukaan Maradona olisi itse ollut jo valmis poistumaan sairaalasta hyvin sujuneen yön jälkeen.

– Hän voi paljon paremmin kuin eilen. Hän odottaa lupaa poistua. Haluaisin hänen jäävän tänne vielä yhdeksi päiväksi, Luque kertoi paikallismedialle Ipensan klinikan La Platan ulkopuolella ennen kuin tieto leikkauksesta kantautui.

– Hän on aneeminen ja hänen olonsa on kuivunut. Meidän on korjattava tämä ja varmistettava, että hänen tilansa paranee. Me haluamme parantaa hänen tilaansa niin hyvin kuin mahdollista, mutta me tarvitsemme aikaa.

– Hän haluaisi lähteä, koska hän näkee itsensä parempana. Pyysin häntä sinnittelemään. Hänen yönsä sujui hyvin ja hän on hyvällä tuulella. Me vitsailimme ja kävelimme yhdessä kliniikan sisällä. Hänen olonsa paranee kuten odotettu.