Huuhkajat haki keskiviikkona Pariisista uskomattoman 2-0-voiton harjoitusottelussa. Pariisin ihmeen juhlat jäivät kuitenkin rauhallisiksi, sillä edessä häämöttää Huuhkajien kannalta elintärkeät Nations Leaguen ottelut.

Upea voitto arvostettiin joukkueen sisällä korkealle. Olihan se ensimmäinen kerta, kun Suomi voitti hallitsevan maailmanmestarin ja samalla myös ensimmäinen kerta kun Ranska kaatui. Suomen voitto noteerattiin myös ulkomailla. Laitapuolustaja Jere Uronen ei Ranskaa vastaan saanut peliaikaa, mutta voitto maistui silti todella hyvältä.

Jere Urosen mukaan Huuhkajien voitonjuhlat olivat rauhalliset. Kuva: Juha Tamminen.

– Katsoin ylpeänä sitä peliä (vaihtopenkiltä). Pojilta ihan uskomaton peli siihen kohtaan. Kyllä tämä voitto rankattiin joukkueessa tosi korkealle. Vaikka olikin ystävyysottelu, niin jalkapallo on silti ihan samanlaista. Tosi korkealle tämä nousee varmasti jokaisella jätkällä, Uronen kertoi perjantaina Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa.

Toppari Paulus Arajuuri pääsi myös kentälle aistimaan upeaa voittoa Ranskasta, kun hänet vaihdettiin kentälle 75. minuutilla loukkaantuneen Leo Väisäsen tilalle.

– Kyllä siitä voitosta tuli sellainen ylpeys suomalaisesta jalkapallosta ja tästä joukkueesta. Se oli hieno päivä suomalaiselle futikselle, Arajuuri tiivisti.

Ranska-voitto oli upea suoritus koko joukkueelta, mutta Huuhkajien voitonjuhlat olivat tässä vaiheessa maajoukkuetaukoa ymmärrettävän rauhalliset.

– Ei kauheasti juhlittu, kun korona ja kaksi tärkeää peliä vielä edessä. Aika leppoisa tunnelma oli kyllä pukukopissa ja sen jälkeen hotellilla. Kaikki voi kuvitella, kuinka herkässä hymy siinä kohtaa oli. Vähän siinä sitten istuskeltiin ja kerrattiin, mitä juuri oli tapahtunut, Uronen avasi Huuhkajien tunnelmia Ranskan kaadon jälkeen.

Kohti Nations Leaguen lohkovoittoa

Paulus Arajuuri haluaa voittaa Suomen Nations Leaguen -lohkon. Kuva: Juha Tamminen.

Seuraavaksi katse on tiukasti Nations Leaguen ratkaisuotteluissa. Suomella on vielä mahdollisuus voittaa jopa oma lohkonsa ja nousta sen myötä A-liigaan. Suomi pelaa vielä Bulgariaa ja Walesia vastaan. Lohkoa johtaa Wales pisteen erolla Suomeen. Näin ollen päätösottelussa Walesia vastaan saattaa olla todella isot panokset.

– Lohkovoitto on takaraivossa, mutta positiivisella tavalla. Viimeisen parin vuoden aikana olemme saavuttaneet huikeita juttuja. On todella kiva lähteä peliin, kun on taas jotain voitettavaa. Se olisi uskomattoman hienoa, jos nousisimme A-liigaan. Lähestymme tulevia otteluita tosi nöyrästi ja tiedostaen suuren haasteen, mutta myös kovalla itseluottamuksella.

[readmore from=huuhkajat]

– Kyllä me haluamme voittaa lohkon, Arajuuri linjasi.

Suomi-Bulgaria pelataan sunnuntaina kello 19. Lohkon päätösottelu Walesia vastaan on vuorossa ensi keskiviikkona kello 21.45. Molempia otteluita voi seurata V Sport Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta, Neloselta sekä Ruutu-suoratoistopalvelusta.

LUE MYÖS: