Norjalaishyökkääjä Erlind Braut Håland sai maanantaina italialaislehti Tuttosportilta Golden Boy -palkintonsa, vuoden 2020 parhaana alle 21-vuotiaana pelaajana. Hålandin tunnustus on erittäin ansaittu. Hän siirtyi Borussia Dortmundiin viime vuodenvaihteessa ja on tehnyt BVB:lle tänä vuonna Bundesliigassa, Mestarien liigassa ja cup-kilpailuissa 33 maalia 32 ottelussa. Maalisyöttöjä on lisäksi kuusi.

– Olen ylpeä tästä palkinnosta. Se antaa motivaatiota kehittyä edelleen, Håland kommentoi Qatarin pääkaupunki Dohasta videostriimin välityksellä gaalaan.

Håland kehui agenttiaan Mino Raiolaa ”parhaaksi” ja vakuutti haluavansa jatkaa yhteistyötä Raiolan kanssa edelleen. Samoin häneltä kysyttiin, mitä mieltä hän oli huhuista, joiden mukaan häntä havitteli aiemmin riveihinsä myös Juventus.

– Olinko lähellä siirtyä Juventukseen? Niin väitetään, mutta minä en koskaan sanonut niin. Olen ollut Dortmundissa vasta vuoden, ja olen hyvin tyytyväinen.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

Suuret kehut Håland jakoi myös Bayern Münchenin puolalaiselle maalitykille Robert Lewandowskille, joka on suursuosikki voittamaan torstaina The Best -palkinnon vuoden parhaana pelaajana.

– Lewandowski on yksi Euroopan parhaista. Tarkkailen häntä ja olisi mahtavaa, jos joskus yltäisin lähelle hänen saavutuksiaan.

Lähde: AS