Suomen A-maajoukkueen ykkösvahti Lukas Hradeckýn edustama Bayer Leverkusen pelasi torstai-iltana Eurooppa-liigassa mielipuolisen ottelun Young Boysin vieraana.

Kantapäävamman vuoksi ottelusta sivussa ollut Hradecký tuskin pysyi kotisohvallaan aloillaan, kun Young Boys ja Leverkusen kohtasivat Bernin Wankdorf Stadionilla ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausosaottelussa.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

Selkeänä ennakkosuosikkina ottelupariin lähtenyt Leverkusen sai avausjaksolla todella kylmää vettä niskaansa. Young Boysin Christian Fassnacht, Theoson Siebatcheu ja Elia Meschack onnistuivat kaikki kertaalleen maalinteossa ensimmäisen nelivitosen aikana ja kotijoukkue lähti tauon viettoon huimassa 3-0 -kotijohdossa.

BSC YOUNG BOYS

@BSC_YB
Pause im Wankdorf, YB führt gegen Bayer 04 Leverkusen mit 3:0! #BSCYB #UEL #YBB04

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Leverkusen ei kuitenkaan lannistunut. Toista jaksoa oli pelattu vain seitsemän minuuttia, kun tsekkihyökkääjä Patrik Schick oli onnistunut jo kahdesti maalinteossa ja tuonut saksalaisryhmän jo maalin päähän.

Leverkusenin kiri huipentui 68. peliminuutilla, kun hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Moussa Diaby laukoi pallon jo kolmannen kerran Young Boysin maaliin. 3-3.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
68’ GOOOOOOAAAAAAAAL!!

Moussa Diaby brings us level!!!

#YBB04 | 3-3 | #UEL

Leverkusen teki ihmenousun, mutta joutui lopulta kuitenkin taipumaan.

Ottelun toiseksi viimeinen peliminuutti oli jo käynnissä, kun ranskalaishyökkääjä Theoson Siebatcheu viimeisteli illan toisen osumansa lähietäisyydeltä. Loppulukemat kirjattiin Young Boysin hyväksi maalein 4-3.

@BSC_YB
YB gewinnt in einem verrückten Spiel gegen Bayer 04 Leverkusen mit 4:3 💛🖤

Tore: Fassnacht, Siebatcheu (2) und Elia ⚽️⚽️⚽️⚽️

#BSCYB #UEL #YBB04

Vaikka Young Boys ottelun voitti, takasi Leverkusenin ihmenousu saksalaisille hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun, joka pelataan ensi torstaina Leverkusenin kotiluolassa, BayArenalla.