Vaikka PSG:n voittokulku Ranskan Ligue 1:ssä katkesikin, ja suuryllättäjä Lille juhlii Ranskan-mestaruutta, oli kausi 2020-2021 tähtihyökkääjä Kylian Mbappélta jälleen vahva.

Mbappé teki 31 ottelussa 27 maalia, ja valloitti kolmannen kerran peräkkäin Ligue 1:n maalikuninkuuden. Kaikkiaan 22-vuotias Mbappé on tehnyt 148 Ligue 1 -ottelussa nyt 107 maalia.

ESPN FC

@ESPNFC
⚽ 2018-19
⚽ 2019-20
⚽ 2020-21

Kylian Mbappe picks up his third Ligue 1 golden boot in a row 🔥

Mbappén sopimus PSG:n kanssa kattaa vielä ensi kauden, mutta jatkosopimusneuvotteluissa ei ole vielä päästy maaliin. Mbappéa on viety huhuissa etenkin Real Madridiin ja ajoittain Valioliigaan, mutta mitään varmaa kauden 2021-2022 osoitteesta ei vielä ole. Ennen sunnuntaista Brest-ottelua Mbappé antoi kuitenkin Canal Plusille mielenkiintoisen lausunnon.

– Haluan olla siellä, missä voin todella voittaa, ja missä ympärilläni on vakaa projekti. Se on tärkeintä. Olennaisin asia on urheilullinen projekti, Mbappé muotoili arvostuksellisesti.

PSG:n puheenjohtaja Nasser Al Khelaïfi puolestaan vakuutteli heti ottelun jälkeen, että Mbappé kuuluu ryhmän vahvuuteen ensi kaudellakin.

– Mbappé on ja tulee jatkossakin olemaan PSG:n pelaaja. En ole lainkaan huolestunut hänen tulevaisuudestaan. Meillä on kunnianhimoinen projekti ja kesällä tulemme katsomaan asiaa taloudellisesti, Al Khelaïfi totesi.

Mbappén ottelun alla antama haastattelu jatkui hyvin kunnioittavaan sävyyn PSG:tä kohtaan.

– Keskustelemme seuran kanssa, ja katsomme, mitä tapahtu. Olen aina ollut täällä onnellinen, ja olen viettänyt seurassa neljä poikkeuksellista vuotta. Kaikki tietävät, että olen syvästi kiintynyt tähän seuraan, myös sen puheenjohtajaan ja kannattajiin.

– Minulle on hyvin selvää, että teen asiat oikeassa järjestyksessä. PSG tuntee sitoutumiseni tähän joukkueeseen, tähän kaupunkiin ja tähän maahan, Mbappé muistutti.

Ranskalaislehti L’Équipen mukaan Mbappé on asettanut omaksi päätöksen takarajakseen elokuun ensimmäisen päivän. Tuona päivänä pelataan Ranskan Supercup, jossa vastakkain asettuvat PSG ja Lille.

[readmore from=Mbappe-Kylian]

Mbappé valittiin sarjan päättymisen aikoihin myös Ligue 1:n tämän kauden parhaaksi pelaajaksi. Valinnan suoritti Ranskan pelaajayhdistys.

– Olen ylpeä siitä, että voitin maalikuninkuuden kolmannen kerran peräkkäin, mutta tämä ei ole hetki riemuita. Nyt menemme rauhallisesti kotiin ja valmistaudumme maajoukkuetehtäviin. Me menettimme mestaruuden, ja nyt on aika keskittyä tulevaisuuteen, Mbappé totesi ottelun jälkeen.

Lähde: AS