Brasilian maajoukkue on vastahakoisesti lupautunut pelaamaan isännöimässään Copa Américassa, eli Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa.

Copa América oli alunperin tarkoitus järjestää Kolumbiassa ja Argentiinassa, mutta ensin kisaisännyys vietiin Kolumbialta maan levottomuuksien takia ja myöhemmin Argentiinalta sen vaikeasta koronavirustilanteesta johtuen.

Etelä-Amerikan jalkapalloliitto CONMEBOL nimitti turnausisännäksi Brasilian, jossa päätöstä on ihmetelty suuresti, sillä senkään koronatilanteessa ei ole kehumista.

Brasilian joukkue on tehnyt selväksi, että se vastustaa kisojen järjestämistä kotimaassaan. Hetkellisesti näytti siltä, että Brasilian pelaajat eivät suostu osallistumaan turnaukseen, mutta nyt maajoukkue on julkaissut tiedotteen, jossa se kritisoi päättäjien toimintaa, mutta lupautuu pelaamaan Copassa.

– Kun brasilialainen syntyy, samalla syntyy myös [maajoukkueen] fani. Ja me kirjoitamme tämän kirjeen ilmaistaksemme mielipiteemme Copa Américasta yli 200 miljoonalle fanille.

– Me olemme yhtenäinen ryhmä, mutta meillä on erilaisia ajatuksia. Useista syistä, humanitaarisista ja ammattimaisista, me emme ole tyytyväisiä CONMEBOL:n toimintaan Copa Américaan liittyen.

Brasilian joukkue kutsui kisojen järjestelyä ”puutteelliseksi prosessiksi”.

– On tärkeää korostaa, että me emme missään vaiheessa halunneet tehdä tästä poliittista keskustelua. Me olemme tietoisia asemamme tärkeydestä. Me seuraamme median julkaisuja ja me olemme sosiaalisessa mediassa. Me yritämme myös välttää nimiämme kantavia valeuutisia, joita liikkuu ympäriinsä ilman todellisia faktoja.

– Lopuksi, me muistamme, että me olemme työntekijöitä, ammattilaisjalkapalloilijoita. Meillä on tehtävä saavutettavana, kun puemme päälle viisinkertainen maailmanmestarin keltavihreän paidan.

– Me olemme Copa Américan järjestelyjä vastaan, mutta me emme ikinä sano ei Brasilian maajoukkueelle.

Copa América alkaa ensi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Brasilian ja Venezuelan kohtaamisella.