Ousmane Dembélé, 24, ja Antoine Griezmann, 30, kuuluivat Ranskan maajoukkueeseen kesän EM-kilpailuissa. Kisat eivät suunnitellusti sujuneet; joukkue putosi jo neljännesvälierissä Sveitsille aiemmin tällä viikolla.

Dembélé ei tuossa ottelussa pystynyt pelaamaan. Hän oli aiemmin Unkaria vastaan tuottanut jo päänvaivaa päävalmentaja Didier Deschampsille kieltäytymällä tulemasta vaihtoon. Myöhemmin selvisi, että hän oli loukannut polvensa, ja se leikattiin hiljattain Turussa. Edessä on taas kuukausien huili.

LUE MYÖS: L’Équipe: Antoine Griezmannin ja Kylian Mbappén välit kiristyneet Ranskan maajoukkueessa – tässä syy

Nyt Dembélén ongelmat kasaantuvat myös kentän ulkopuolella. Sosiaaliseen mediaan on vuotanut videoklippi, jossa Dembéle ja Griezmann vaikuttavat rasistisesti herjaavan aasialaisia hotellityöntekijöitä.

Vaikuttaa siltä, että rasistisen käytöksen uhreiksi joutuneet ihmiset yrittävät videolla saada hotellihuoneen television toimimaan ranskalaisjalkapalloilijoita varten.

Videota nauhoittavan Dembélén uskotaan sanovan maanmiehelleen:

– Kaikki nämä rumat naamat. Vain jotta voit pelata Pessiä [Pro Evolution Soccer], eikö sinua hävetä?

– Mikä takapajuinen kieli tuo oikein on? — — Oletteko teknologisesti kehittyneitä teidän maassa vai ette? hän lisää myöhemmin.

LUE MYÖS: Ranskassa kuohuu: tähtipelaajien perheet ottivat yhteen EM-farssin jälkeen – Paul Pogballe ja Kylian Mbappélle kovaa kritiikkiä

Vaikka Griezmann ei kuvamateriaalin perusteella sano tilanteessa mitään, hän naureskelee ystävänsä huomautuksille koko videon ajan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

James 🇵🇭

@UtdCinoci
I’m tired of racism towards Asians being brushed aside and not being talked about

Osumane Dembélé, you are a racist and a disgrace of a footballer 👍🏼

Griezmannin hiustyylin pohjalta on väitetty, että videota ei ole kuvattu kesän EM-kilpailujen aikana. Sen sijaan se on oletettavasti lähtöisin Barcelonan Aasian-harjoituskiertueelta vuodelta 2019.

Griezmann oli juuri liittynyt katalonialaisseuraan Atlético Madridista. Hän tunsi Dembélén entuudestaan maajoukkueympyröistä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Griezmann yhdistetään rasismiin ja rasistisiin eleisiin. Vuonna 2017 maailmankuulu hyökkääjä shokeerasi seuraajiaan mustaamalla kasvonsa yksityisiä pukujuhlia varten. Hänen katsottiin alentavan teollaan mustia ihmisiä. Hän ei tuolloin pahoitellut tapahtunutta.