600 tuhannen euron viikkopalkka on varmasti monille lukijoille jonkinlainen satumainen euromäärä. Niin iso, ettei siitä tohdi edes uneksia. Vaan Paul Pogballe, 28, siitä voi tulla todellisuutta, kertoo The Independent.

Paris Saint-Germainin omistajien rahasäiliö vaikuttaa pohjattomalta, mikä on huolestuttanut lajin parissa työskenteleviä ihmisiä. Jussi Jääskeläinen päivitteli taloudellisen reilun pelin sääntöjä Iltalehdelle torstaina, ja Barcelonan pienomistajat kantelivat riita-asiastaan Euroopan komission välitystuomioistuimelle vähän yli viikko sitten.

PSG vähät välittää ökyseuraan kohdistuneista epäilyistä. Independentin mukaan se valmistautuu tarjoamaan Manchester Unitedia edustavalle Pogballe 600 tuhannen euron viikkopalkkaa ensi heinäkuussa, jolloin ranskalaisen nykyisen sopimuksen on määrä umpeutua.

Miguel Delaney kertoo, että moni Pogban lähipiiriin kuuluva henkilö odotti, että tämä vaihtaisi maisemaa jo tämän kesän siirtoikkunassa. Lionel Messin vapautuminen siirtomarkkinoille sekoitti kuitenkin PSG:n suunnitelmat, eikä näin tiettävästi ole käymässä.

PSG piirittää Pogbaa silti hyvin hanakkaasti. Seura haluaa kohentaa imagoaan ostamalla Pariisista kotoisin olevia pelaajia maailmankuulujen supertähtien rinnalle.

Pogba taas ei median tietojen mukaan halua jatkaa Unitedissa tämän kauden jälkeen, eli tilanne on pariisilaisten kannalta ihanteellinen.

Ongelmana on se, että Pogba haluaisi mieluummin Barcelonaan tai Real Madridiin. Molempien espanjalaisjättien kukkaronnyörit vain ovat tunnetusti varsin kireällä tällä hetkellä. Pogba on valmis odottamaan ensi kesään, jolloin Barçalla tai Realilla voisi mahdollisesti olla varaa hänen palveluksiensa tilaamiseen.

[readmore from=Pogba-Paul]

PSG:llä on toisia ajatuksia eikä puutetta rahasta. Se yrittää houkutella Pogban keskikentälleen ylivertaisella palkkatarjouksella, jollaiseen ei muilla vallitsevassa tilanteessa ole resursseja vastata.

Sama taktiikka tepsi Gini Wijnaldumiin tänä kesänä. Joidenkin lähteiden mukaan PSG esitti hänelle kolminkertaisen tarjouksen Barcelonaan verrattuna.

Pogban markkinapotentiaali on vielä Wijnaldumia mittavampi; hän olisi todellinen luksushankinta keskikentälle, jossa on jo Wijnaldumin, Marco Verrattin, Leandro Paredesin, Danilo Pereiran ja Ángel Di Marían kaltaisia nimimiehiä.

Pogba pelasi 75 minuuttia Valioliigan avauskierroksella viikonloppuna, kun United otti 5–1-voiton ja kolme pistettä Leedsiltä. Ranskalainen syötti maaleista neljä, vaikka hän pelasi itselleen erikoisella pelipaikalla vasemmalla laidalla. Jos hän jatkaa samaa tahtia, hän saavuttaa Valioliigan kausikohtaisen syöttöennätyksen kauden viidennen ottelun kohdalla.

(Ja niin ei tietenkään tapahdu. Pogban syöttöodottama Leeds-ottelussa oli 0,7.)