Huuhkajien joukkue on saanut niellä puolentoista vuorokauden verran pettymystään hävittyään Helsingin Olympiastadionilla lauantai-iltana Ukrainalle 1-2. Pitkään ei kuitenkaan sovi menneitä muistella, sillä jo tiistaina Suomen MM-karsinnat jatkuvat vierasottelulla Kazakstania vastaan.

Suomen pelaajista lehdistön eteen saapuivat maanantain etälehdistötilaisuudessa keskuspuolustaja Leo Väisänen ja pirteästi Ukrainaa vastaan esiintynyt keskikenttäpelaaja Urho Nissilä. Väisäsen mielestä tunnelmat eivät joukkueessa ole tappiosta huolimatta mitenkään haudanvakavat.

– Hyvä tunnelma on joukkueessa. Me ollaan jätetty edellinen matsi taakse ja käyty se läpi. Nyt katseet ovat Kazakstanissa, Väisänen kertoi joukkueen tunnelmista.

Vaikka meneillään on jo keskittyminen ja valmistautuminen Kazakstanin kohtaamiseen, analysoi Väisänen edelleen myös sitä, mikä Ukraina-pelissä meni pieleen.

– Päällimmäisenä me teimme aika paljon helppoja virheitä, joista Ukraina pääsi rankaisemaan. Ei sellaisiin ole varaa tuon tasoista porukkaa vastaan.

– Kiri jäi myös aika myöhäiseksi. Ei oikein päästy kunnolla paikoille. Muodon pitää Kazakstania vastaan pitää paremmin, ja meidän pitää yrittää päästä vaarallisemmille paikoille.

Huuhkajat antoi lauantain ottelussa poikkeuksellisen paljon harhasyöttöjä. Väisänen arveli, että varhainen tappiolle joutuminen saattoi vaikeuttaa peliä liikaa.

– Virheitä tuli Ukrainaa vastaan ja peli meni vähän varovaiseksi ja sellaiseksi seisomiseksi. Sitten aloimme yrittää vaikeampia syöttöjä. En tiedä, vaikuttiko se heidän aikainen maalinsa jotenkin. Kokonaiskuva oli jotenkin varovainen ja en tiedä, vaikuttivatko pelin tapahtumat jotenkin pelaajien itseluottamukseen.

– Pelinavaaminen oli hankalaa. Usein se meni sellaiseksi hitaaksi pyörittelyksi. Ei vain löydetty tiloja Ukrainaa vastaan, Väisänen harmitteli.

Lauantain ottelu oli molemmilta joukkueilta suhteellisen avointa. Kazakstan saattaa lähteä otteluun puolustusvoittoisemmin.

– Kazakstan on vähän suoraviivaisempi. Ei varmasti ole yhtä avonaista peliä kuin Ukrainaa vastaan. He saattavat avata useammin pitkillä palloilla. Taitava joukkue Kazakstan on silti ja meidän pitää olla hereillä, Väisänen lisäsi.

Leo Väisänen on saanut viime aikoina Suomen puolustuksessa mukavasti vastuuta, mutta kilpailu peliajasta on hänen mukaansa edelleen kovaa.

– En koe sementoineeni paikkaani alakerrassa. Meillä on paljon kilpailua ja hyviä jätkiä. En ole kovin tyytyväinen omiin esityksiini. Tiedän pystyväni myös parempaan.

Elfsborgissa palkkaansa ansaitseva Väisänen lisäsi myös, että maaottelut ovat tunnetasolla kovempi juttu kuin seurajoukkuepelit ruotsalaisjoukkueessa.

[readmore from=Huuhkajat]

– Jotenkin tuntuu, että itselle nämä maajoukkuepelit ovat isompia tapahtumina. Harmittaa paljon enemmän, jos ei peli onnistu maajoukkueessa kuin seurajoukkueessa.

– Olen toki kehittynyt tässä vuosien aikana siten, että ei auta jäädä suremaan tappioita. Pitää vain alkaa keskittyä seuraavaan peliin, puolustaja totesi.

Ottelu Kazakstan-Suomi alkaa tiistaina kello 17 ja sitä voi seurata Viaplaylta ja V Sportin kanavilta.