Huuhkajien lauantainen MM-karsintaottelu Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan tarjosi luonnollisesti runsaasti sydämentykytyksiä suomalaisille jalkapallon ystäville niin olohuoneissa, ravintoloissa kuin kaikkialla muuallakin. Tuleville A-maajoukkuepelaajille ottelu jäi epäilemättä hyvin mieleen siksikin, että Pikkuhuuhkajat seurasivat tärkeää peliä lentokentällä.

– Mehän lennettin takaisin Norjasta eilen, ja katsottiin peli Oslon lentokentällä. Ehdittiin sopivasti katsoa peli loppuun, ja sitten lähti lentokone, U21-maajoukkueen maalivahti Lucas Bergström kommentoi sunnuntaina puhelimitse SuomiFutikselle.

– Näytti aika pahalta, kun Suomen 1-0-johdossa tuli punainen kortti, mutta oli kyllä kivaa katsoa. Tosi hyvä peli Huuhkajilta. Juuri noin pitää pelata ja taistella pelit loppuun saakka. Siten siitä saa palkinnon.

– Tuo oli peli, jonka tulee muistamaan. Siinähän tapahtui niin paljon. Voitettiin 3-1, vaikka pelattiin 60 minuuttia alivoimalla. Ihan huikea suoritus, 19-vuotias Chelsean torjuja kehui.

Pikkuhuuhkajat kohtasi omissa EM-karsinnoissa perjantaina Norjan. Tärkeä karsintapeli päättyi Norjan voittoon samoin 3-1-lukemin, vaikka Suomi olikin tasaisessa pelissä erittäin hyvin mukana. Tappio jätti Bergströmillekin jossiteltavaa.

– Jäi huono fiilis, koska me oltaisiin voitu saada siitä pelistä enemmänkin. Ei vaan päästy omalle tasolle.

– Oltiinhan me pelissä mukana 1-2-kavennusmaalin jälkeen, mutta se oli meiltä heikko suoritus. Täytyy nyt päästä huomenna samalle tasolle, jolla pelattiin Itävaltaa vastaan (lokakuussa, Suomen 3-1-voitto).

Maanantaina Suomi hakee jälleen paluuta voittokantaan, kun se kohtaa kuudennessa karsintaottelussaan Kotkassa Viron. Syyskuun alun karsinta-avauksessa Viro kaatui vieraskentällä 3-0, ja voitto pitäisi Pikkuhuuhkajien haaveet jatkokarsintapaikasta elossa. Bergström toivoo yleisön löytävän tiensä Arto Tolsa Areenalle.

– Toivottavasti niin moni kuin mahdollista pääsee paikalle. Me halutaan tarjota hyvää futista heille. On aina kivaa, kun porukkaa tulee katsomaan ja kannustamaan joukkuetta. Oulussa ja Tampereella oli katsomossa hyvät fiilikset, Paraisilta lähtöisin oleva Bergström totesi.

Vuonna 2002 syntynyt Bergström on Pikkuhuuhkajien maalivahtikolmikon nuorin. Toistaiseksi kaikissa viidessä karsintaottelussa maalia on vartioinut vuotta vanhempi Viljami Sinisalo. Tiimihenki maalivahtiosastolla on Bergströmin mielestä erinomainen, ja omaa pelivuoroaan hän on valmis odottamaan.

[readmore from=U21-maajoukkue]

– Meillä on tosi hyvä tiimi Mikon (maalivahtivalmentaja Mikko Kavén), Viljamin ja ”Rassen” (kolmas maalivahti Rasmus Leislahti) kanssa. On tosi hyvä nippu ja ollaan hyviä joukkuekavereita, ja kavereita muutenkin. Juha (päävalmentaja Juha Malinen) tekee valinnat siitä, kuka pelaa ja sillä mennään.

– Totta kai on aina kova halu pelata futista, koska futis on upea laji. Minun pitää vain itse olla valmis siihen. Siihen, kuka pelaa, ei voi vaikuttaa millään muulla kuin treenaamalla. Luotetaan Juhan valintaan ja sitä tuetaan.

Ottelu Suomi-Viro alkaa maanantaina kello 18.30 ja sitä voi seurata suorana Yle Areenasta.