Viime syyskuussa piti pelata yksi MM-karsintojen aina odotetuimmista kamppailuista, huippuottelu Brasilia-Argentiina. 5.9.2021 São Paulossa pelattu ottelu jäi kuitenkin kesken vain noin viiden minuutin jälkeen. Sen jälkeen paikalle saapunut hölmistynyt yleisö sai seurata vain Brasilian avoimia harjoituksia.

Syy farssiin ja nopeaan keskeytykseen oli siinä, että Brasilian terveysviranomaiset marssivat kentälle hakemaan pois Argentiinan pelaajia, joiden se tulkitsi rikkoneen Brasilian koronakaranteenimääräyksiä. Valioliigassa pelaavien Emi Martínezin, Emi Buendían, Cristian Romeron ja Giovani Lo Celson olisi pitänyt määräysten mukaan joutua kahden viikon karanteeniin matkustettuaan Englannista Brasiliaan. Nelikon epäillään kuitenkin valehdelleen maahantulokaavakkeissaan, jotta he olisivat saaneet pelata.

Sekä Brasilia että Argentiina varmistivat sittemmin helponlaisesti paikkansa ensi talven Qatarin MM-turnauksessa. FIFA on kuitenkin mätkäissyt molemmille maille sanktioita tapahtuneesta. Se sai vihdoin maanantaina käsiteltyä ottelun tapahtumat, ja tiedotti rangaistuksista kotisivuillaan.

Vaikka kyseisellä ottelulla ei enää pelillistä merkitystä olekaan, on FIFA määrännyt sen pelattavaksi uudestaan. MM-karsintaottelun pelipaikasta ja ajankohdasta päättää myöhemmin FIFA.

[readmore from=MM-karsinnat]

Molempien maiden jalkapalloliitoille mätkäistiin myös tuntuvat sakot. Brasilian liiton maksettavaksi lankeaa noin 524 000 euroa ja Argentiinan liitolle noin 238 000 euroa.

Edellämainittu Argentiinan nelikko Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso ja Cristian Romero saivat FIFA:lta lisäksi kahden ottelun pelikiellot. He kärsivät pelikieltonsa maaliskuun Argentiinan kannalta merkityksettömissä MM-karsintaotteluissa Venezuelaa ja Ecuadoria vastaan, ja saavat siten samalla lepoaikaa loppukauden valioliigakoitoksiin.