Useat Suomen maajoukkueet olivat vauhdissa tiistaina, ja tulokset vaihtelivat katastrofaalisista historiallisiin.

Alle 17-vuotiaiden poikien EM-kisahaaveet murenivat 1-9-murskatappioon Portugalia vastaan, mutta saman ikäluokan suomalaistytöt voittivat Slovakian 4-0 ja etenivät EM-lopputurnaukseen.

Suomen U19-pojat päättivät EM-jatkokarsinnat kaatamalla huippumaa Saksan 1-0 ja Pikkuhuuhkajat haki lohkokärki Kroatiasta EM-karsinnoissa tärkeän 3-2-voiton.

Miesten A-maajoukkue päätti harjoitusleirinsä Espanjan Murciassa 0-2-tappioon Slovakiaa vastaan. Leirin aiemmassa ottelussa Huuhkajat päätyi 1-1-tasapeliin Islannin kanssa, joten vuoden ensimmäinen voitto antoi vielä odottaa itseään.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli maajoukkueen lehdistötilaisuudessa ylpeä suomalaisnuorten edesottamuksista.

– Oikein hyviä ajatuksia niistä. Onnittelut kaikille joukkueille!

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Helmarit

@HelmaritFI
Huomenta! 🦉

Tässä U17-tyttöjen eilisen Slovakia-voiton maalit minuutissa! Upea 4-0-voitto siivitti #Pikkuhelmarit EM-lopputurnaukseen - Bosnia-Hertsegovina, täältä tullaan! 🤩

– Tällaiset tulokset vievät Suomi-futista eteenpäin ja antavat uskoa siihen, että pärjäämme eri tasolla.

– Saksan voittaminen on kova juttu saatikka sitten Kroatian voittaminen vieraissa, ja hieno juttu, että U17-tytöt menivät lopputurnaukseen.

– Kivoja uutisia. Totta kai olisi ollut kiva, kun siihen olisi pystytty lisäämään voitto Slovakiasta. Tämä oli neljäs peli heitä vastaan, yksi tasapeli on tullut ja nyt tuli kolmas tappio.

– Mutta hyvä, että eri rintamilla saadaan hyviä tuloksia aikaiseksi. Se nostaa Suomi-futiksen imagoa.

LUE MYÖS: