Veikkausliigan kuudestoista ottelupäivä alkoi tänään lauantaina, kun vuorossa oli kaksi ottelua.

FC Honka vankisteli asemiaan sarjataulukon kolmannella tilalla ja jatkoi VPS:n voitottomien otteluiden putken neljään. Espoolaiset kävelivät kotikentällään VPS:n yli lukemin 4–0 (0–0). Florian Krebs viimeisteli kaksi maalia. Myös Rui Modesto oli jälleen oivalla pelipäällä, mikä näkyi muun muassa Jerry Voutilaisen 2–0-maaliin johtaneessa syötössä (ks. upotus).

Sarjataulukossa toisena majaileva HJK otti omalta kannaltaan elintärkeän 1–0-voiton IFK Mariehamnista. Pelin ainoan maalin iski Casper Terho kolme minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Hän oli viimeksi onnistunut maalinteossa huhtikuussa. Sarjan huonoimpiin vierasjoukkueisiin lukeutuva IFK antoi Klubille näin eurocupien välipelissä lähes tasapäisen vastuksen. HJK oli silti pelillisestikin juuri maalin verran parempi ja antoi ammattimaisen esityksen rajun murskatappion jälkeen.

HJK:lla on nyt voiton myötä kasassa 36 pistettä. Se on tasapisteissä KuPSin kanssa mutta pelannut kaksi ottelua enemmän kuin kuopiolaiset.