HJK myi Eurooppa-liigan kotiotteluidensa liput loppuun vajaassa tunnissa maanantaiaamuna. HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti vaikutti olevan täysin sinut sen kanssa, ettei seura yrittänyt maksimoida taloudellista hyötyä lipunmyynnin osalta.

HJK:n lippujen hinnat Eurooppa-liigan kotiotteluihin AS Romaa, Real Betisiä ja Ludogoretsia vastaan olivat varsin maltilliset. Yleinen lipunmyynti HJK:n lohkovaiheen kotiotteluihin käynnistyi kello 10 maanantaiaamuna. Kaikki liput oli myyty loppuun vajaassa tunnissa. Parhaimmillaan lippuja jonotti yli 10 000 ostajaehdokasta.

Jonkin verran on ihmetelty sitä, miksei HJK vienyt Eurooppa-liigan kotiotteluitaan pelattavaksi yli 30 000 katsojaa vetävälle Olympiastadionille. HJK ei halunnut luopua kotiedustaan ja halusi palvella kannattajiaan nimenomaan omassa kotiluolassaan Bolt Arenalla.

Tunnettu pääekonomisti Juhana Brotherus kyseenalaisti HJK:n lippujen hinnat Twitterissä. Brotherus julkaisi kuvan, jossa hänen edellään lippujonossa oli 10 371 käyttäjää.

– Taloustieteen teoria ja empiria vihjaavat, että HJK on asettanut lippujen hinnat liian matalalle Eurooppa-liigan peleihin, Bortherus kirjoitti Twitterissä.

Riihilahti vastasi nopeasti oman näkemyksensä asiasta.

– Niukkuus on ihan ok asia. Tämä nostaa kausikorttilaisten ja kumppanuuksien arvoa, eli juuri he, jotka luovat pitkäkestoista arvoa yhteisössä. Plus perheseura eli perhehinnat. Eli ei muuta kuin ensi vuoden kausikorttia ostamaan, Riihilahti kuittasi viiltävästi.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Aki Riihilahti

@akiriihilahti

Juhana Brotherus

@JuhanaBrotherus
Taloustieteen teoria ja empiria vihjaavat, että HJK on asettanut lippujen hinnat liian matalalle Eurooppa-liigan peleihin. 🤔 @akiriihilahti
Niukkuus ihan ok asia, tämä nostaa kausikorttilaisten ja kumppanuuksien arvoa eli juuri ne jotka luovat pitkäkestoista arvoa yhteisössä. Plus perheseura eli perhehinnat. Eli eikun ensi vuoden kausikorttia ostamaan @JuhanaBrotherus 😉👍

LUE MYÖS: