Anssi Suhosen unelma noususta Saksan Bundesliigaan kariutui tylysti. Huuhkajalupauksen edustama HSV hävisi nousukarsintojen kaksiosaisen otteluparin Stuttgartia vastaan kesäkuun alussa ja jäi Kakkosbundesliigaan.

Toisessa osaottelussa vieraissa Suhosen, 22, ilta ei mennyt nappiin. Hän tuli pallontavoittelutilanteeseen kovalla vauhdilla ja osui napit edellä Stuttgartin Josha Vagnomanin reiteen.

Vahinko tapahtui silmänräpäyksessä ja vaihdosta sisään tulleen Suhosen ottelu päättyi suoraan punaiseen korttiin hänen oltua alle 10 minuuttia kentällä. Keskikenttäpelaaja myöntää, että tilanteessa oli paljon huonoa onnea.

– Yritin ottaa ihan vain palloa. Vastustaja kerkesi palloon nopeammin ja sitten pallo tuli naamaa kohti ja laitoin silmät kiinni. Huomasin sitten vasta avattuani, että napit olivat valitettavasti kaverin reidessä, Suhonen kuvaili tilannetta SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Suhosen itsensä kausi Hampurissa oli rikkonainen. Erinäiset loukkaantumiset rajoittivat peliajan 16 otteluun Kakkosbundesliigassa.

Kausi oli Suhosen toinen HSV:n edustusmiehistössä. Keskikenttäpelaaja on kuitenkin edustanut seuraa jo vuosien ajan saavuttuaan Saksaan tammikuussa 2017 vain 16-vuotiaana.

Suhonen toivoo pysyvänsä paremmin kunnossa tulevalla kaudella.

– Tämä kausi ei mennyt ihan niin kuin itse halusi, suomalaispelaaja totesi.

Suhonen debytoi Huuhkajissa marraskuun 2022 maaotteluissa Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan urakoiden molemmissa täydet minuutit. Hän pääsi kehiin myös maaliskuun molemmissa EM-karsintaotteluissa Tanskan ja Pohjois-Irlannin vieraana.

Nuoren keskikenttäpelaajan sisääntulo A-maajoukkueeseen on ollut onnistunut.

– Tätä on aina tavoiteltu ja peliaikaakin on tullut jonkun verran. Toivottavasti jatkuu samaan malliin, Suhonen summasi.

Suomi kohtaa perjantaina EM-karsintojen kotiavauksesssaan Helsingin Olympiastadionilla Slovenian. Maanantaina vuorossa on San Marino.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!