Joel Pohjanpalo nousi jälleen Venezian sankariksi, kun Paolo Vanolin miehistö haki perjantai-iltana huippuarvokkaan 3-0-vierasvoiton Palermosta.

Pohjanpalo iski Venezian kaksi ensimmäistä maalia.

18 täysosumallaan Serie B:n maalipörssiä johtava Pohjanpalo, 29, on suorastaan hurjassa iskussa. Vuodenvaihteen jälkeen Pohjanpalo on viimeistellyt peräti 14 maalia Serie B:ssä.

Pohjanpalo on enää maalin päässä viime kauden maalisaldostaan. Pohjanpalo iski viime kaudella 19 maalia Serie B:ssä.

Kuluvalla kaudella Venezia on pelannut huomattavasti paremmin ja taistelee tosissaan suorasta noususta Serie A:han. Venezia nousi perjantaisen voiton myötä sarjataulukossa toiseksi, eli suoran nousijan paikalle.

Pohjanpalo kertasi Palermo-ottelun tapahtumia Venezian verkkosivuilla.

– Palermo on yksi niistä joukkueista, jotka sopivat minulle hyvin. Tämä on jo neljäs ottelu, jossa tein heitä vastaan maalin, mutta ensimmäinen, kun onnistuin kahdesti. Viime vuonna pelasimme täällä Vanolin aikakauden toisen ottelun ja otimme silloin todella tärkeän voiton, koska olimme tuolloin viimeisiä sarjataulukossa. Nyt yhtä kautta myöhemmin tilanne on muuttunut, sillä taistelemme noususta.

Pohjanpalo otettiin vaihtoon muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Palermon kannattajat antoivat kunnianosoituksia Pohjanpalolle.

– Olen ylpeä standing ovationista. Kaikki tiesivät tämän ottelun tärkeyden. Se, että sain kunnianosoituksia myös vastustajan kannattajilta on varmasti yksi koko urani hienoimmista muistoista.

– Tällä tuloksella annamme painetta kilpailijoiden suuntaan. Tällä hetkellä olemme sarjataulukossa toisella sijalla. Katsotaan, mitä tapahtuu. Kautta on vielä kahdeksan ottelua jäljellä ja haluamme mennä ottelu kerrallaan eteenpäin.

Pohjanpalo ja kauden kahdeksannen nollapelin pitänyt joukkuetoveri Jesse Joronen matkustavat Huuhkajien kanssa ensi viikolla Walesiin. Edessä on EM-jatkokarsintojen yksiosainen välieräottelu Walesia vastaan. Ottelun voittaja kohtaa jatkokarsintafinaalissa Puolan tai Viron.

– Nyt minua ja Jorosta odottavat todella tärkeät ottelut maajoukkueessa. Niissä on paljon painetta, mutta odotamme, että pääsemme jatkokarsintafinaaliin Helsinkiin ja kesän EM-lopputurnaukseen.

LUE MYÖS