Robert Lewandowski rikkoi Bundesliigan yhden kauden maaliennätyksen keväällä 2021.

Lewandowski iski peräti 41 maalia Bundesliigassa kaudella 2020-21. 

Puolalaiskärki pelasi kyseisellä sarjakaudella vain 29 ottelua. Bundesliigakausi kestää 34 kierroksen verran.

Lewandowski saattaa menettää ennätyksensä lähitulevaisuudessa. Bayern Münchenin ykköskärki Harry Kane on tehnyt 25 sarjaotteluun 30 maalia. Kanen pitäisi viimeistellä viimeisen yhdeksän sarjakierroksen aikana 11 maalia päästäkseen tasoihin Lewandowskin kanssa.

Nykyään Barcelonaa edustava Lewandowski käväisi puolalaisen Meczykin haastattelussa, ja otti kantaa siihen, rikkooko Kane Bundesliigan maaliennätyksen tällä kaudella. Lewandowski muistutti rikkoneensa itse ennätyksen vain 29 ottelussa.

– Lähestyn asiaa hieman eri kantilta. Katson Kanen maalimääriä ja ajattelin, että itse tein 41 maalia 29 sarjaotteluun. Kane on tehnyt paljon maaleja, mutta sitten katson omaa ennätystäni ja huomaan rikkoneeni ennätyksen vain 29 ottelussa. Totta puhuen se nostaa ennätykseni arvoa. Olen ylpeä siitä.

– 41 maalia 29 ottelussa. Katson asiaa ennemmin tuosta kontekstista kuin vain siitä, rikotaanko ennätystä vai ei. Kausi on edelleen käynnissä ja vielä on paljon otteluita pelaamatta. Siitä ei tule helppoa, mutta Kane tekee todella paljon maaleja. Olen silti todella ylpeä siitä, että rikoin ennätyksen 29 ottelussa.

Lewandowski pitää mahdollisena sitä, että Kane lopulta rikkoo maaliennätyksen. Hyökkääjän mielestä etenkin Bayernin maalintekovire vaikuttaa siihen.

– En tiedä. Sitä on vaikea sanoa. Tykkäsin siitä tai en, niin hänellä on vielä yhdeksän ottelua aikaa. Hän tekee paljon maaleja. Bayern tekee paljon maaleja. He voittivat äsken ottelun tehden kahdeksan maalia. Se luonnollisesti auttaa hyökkääjää. Kun joukkue tekee paljon maaleja, saa myös hyökkääjä paljon maalipaikkoja. En tiedä, rikkooko Kane ennätykseni, mutta on silti vaikuttavaa nähdä, miten paljon maaleja hän tekee. Jos Kane pysyy terveenä, on ennätys rikottavissa.

LUE MYÖS