Bayern Münchenin ja FC Kölnin kohtaamisessa loitontajalihaksensa loukannut Kingsley Coman siirtyy Bayernin jo ennestään täyden sairastuvan jatkoksi.

Bayern menettääkin Comanin myötä taas yhden avainpelaajan vahvuudestaan juuri ennen ratkaisevia Mestarien liigan pelejä. Myös toinen avainpelaaja Serge Gnabry loukkasi takareitensä edellisessä Mestarien liigan pelissä Arsenalia vastaan.

Bayernin urheilujohtaja Christoph Freund vahvistaa, ettei tilanne vaikuta Comanin osalta hyvältä.

Tilanteen huolestuttavuutta lisää se, että Comanin loukkaantuminen nostaa Bayernin pelaajille tämän kauden aikana tapahtuneet lihasvammat jo 24 tapaukseen.

Sky-kanavan asiantuntija Didi Hamannilla on tilanteesta räjähdysherkkä epäilys.

– Jokin on nyt pielessä. Joko he treenaavat liian vähän tai liian paljon. Minun arvioni on, että he treenaavat liian vähän. Niin olen myös kuullut, Hamann kommentoi SportBILDin mukaan lähetyksessä.

Myös Freund myöntää, että lihasvammoja on osunut joukkueeseen useita.

– Tämä on tietysti kaikkea muuta kuin optimaalista. Keskustelemme tietenkin myös sisäisesti, mistä asia voisi johtua.

Hamann jatkaa arviotaan Bayernin joukkueen tilanteesta.

– Bayern juoksee kentällä Darmstadtin joukkueen lisäksi kaikkein vähiten. Gnabry ja Coman ovat toki myös loukkaantumisherkkiä pelaajia, mutta 24 lihasvammaa on silti jotain.

Ennen 29:nnettä pelikierrosta Bayern on juostujen kokonaiskilometrien määrässä Bundesliigassa vasta sijalla 18.

Bayernin pelaajat ovat saaneet kilometrejä kasaan juuri ja juuri 3 110, kun kilometrien määrässä liigaa johtava Union Berlin on juossut omissa otteluissaan 3 406 kilometriä. Vertailun vuoksi voidaan mainita myös mestaruudessa kiinni oleva Leverkusen, joka on kerännyt kasaan 3 329 kilometriä, eli yli 200 kilometriä enemmän kuin Bayern.

Hamann jatkaa.

– Tämä liittyy kaikki tietysti treeneihin ja henkiseen vireyteen. Leverkusenilla on enemmän pelejä takanaan ja kaikki ovat sitoutuneempia. Heillä on luultavasti ollut alle puolet loukkaantumisia verrattuna Bayernin määrään. Tämä selittää myös nykyistä sarjataulukon tilannetta. Bayernin täytyykin kyseenalaistaa itsensä lääketieteellisen osaston suhteen, sillä jokin on siellä nyt pielessä.

Lue myös: