Bayer Leverkusen kirjoitti saksalaista jalkapallohistoriaa sunnuntaina. 

Leverkusen voitti seurahistoriansa ensimmäisen Bundesliigan mestaruuden – ja millä tavalla. 

Leverkusen varmisti mestaruutensa jopa viisi kierrosta ennen sarjakauden päättymistä. Mestaruus varmistui, kun Leverkusen murskasi Werder Bremenin 5-0. Joukkueen kapteeni Lukas Hradecky piti kauden 14. nollapelinsä.

Päävalmentaja Xabi Alonso on yksi Leverkusenin suurimmista sankareista. Leverkusen palkkasi Alonson päävalmentajakseen noin puolitoista vuotta sitten. Tuolloin Leverkusen oli putoamiskamppailussa.

Alonso tiedostaa, että Leverkusenin mestaruus teki hyvää saksalaiselle jalkapallolle. Bayern München oli voittanut mestaruuden peräti 11 vuotta peräkkäin.

– Katsotaan, miten pitkälle voimme edetä. Minulla on hyvät fiilikset sen suhteen. Kausi ei ole vielä päättynyt ja meillä on edelleen suuria tavoitteita, mutta ajattelemme niitä vasta tiistaina. Meidän on juhlittava sunnuntaina ja maanantaina. Tämä pokaali kuuluu monille ihmisille ja meidän on nautittava tästä. 

– Se, että joku muu joukkue voittaa mestaruuden on todennäköisesti tervetullutta niin Bundesliigalle kuin saksalaiselle jalkapallolle. Ja onneksi me voitimme.

– Haluan olla lähellä pelaajia ja puhua heille. Itsekin entisenä pelaajana tiedän, mitä he ajattelevat ja tuntevat. Olen empaattinen pelaajia kohtaan ja minulla on heihin erityinen yhteys. Se on tärkeää koko pukukopin kannalta.

LUE MYÖS