Bayer Leverkusenilla on sunnuntaina mahdollisuus varmistaa seurahistoriansa ensimmäinen Bundesliigan mestaruus.

Leverkusen johtaa Bundesliigaa 16 pisteen erolla. Mestaruus varmistuu, jos Leverkusen voittaa Werder Bremenin.

Seurahistoriansa parasta kautta pelaava Leverkusen on lisäksi edennyt Saksan cupin finaaliin ja voitti torstaina Eurooppa-liigan puolivälierien avausosassa West Hamin 2-0.

Leverkusenin päävalmentaja Xabi Alonso ei malta odottaa sunnuntaita.

– Tämä on todella erityinen hetki koko seuralle ja kannattajat voivat juhlia sitä. Tämän jälkeen jäljellä on vielä Eurooppa-liiga ja cupin finaaliin. Tällä hetkellä meidän on kuitenkin näytettävä kentällä, mihin kykenemme. Toivottavasti sen jälkeen kannattajat voivat juhlia, koska he ansaitsevat sen. Pelaajat eivät voi vielä miettiä, mitä mahdollisesti voi tapahtua. Heidän on vain valmistauduttava hyvin otteluun. Onneksi kyseessä ei ole ainoa ottelupallomme.

Mestaruus voi ratketa jo lauantaina, jos Bayern München ja Stuttgart eivät voita omia otteluitaan. Alonso ei usko siihen.

– Se olisi suuri yllätys, jos varmistaisimme mestaruuden jo lauantaina. Voi olla, mutta haluaisimme ennemmin juhlia mestaruutta oman voittomme jälkeen. Se ei ole kuitenkaan omissa käsissämme. Normaalisti Bayern ja Stuttgart voittavat omat ottelunsa. Meidän on oltava kärsivällisiä ja kunnioitettava vastustajiamme.

– Meillä on useita ottelupalloja jäljellä mestaruuden voittamiseen, mutta emme halua odottaa liian pitkään. Olen valmis siihen, jos joku lähestyy minua sunnuntaina suuren oluttuopin kanssa, Alonso nauroi viitaten perinteeseen, jossa mestaruuden varmistuttua valmentajan päälle kaadetaan paljon olutta.

LUE MYÖS