Valta on vaihtunut Bundesliigan kuntopuntarissa. Viimeisen viiden ottelun tilastoja vertailtaessa Bayern München löytyy vaatimattomasti sijalta yhdeksän (kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota) Borussia Dortmundin porskuttaessa tappioitta ykköspaikalla.

Kun viiden ottelun vertailuun otetaan mukaan myös Mestarien liiga -pelit, on Bayern München voittanut vain yhden viimeisestä viidestä ottelustaan.

On totta, että Bayern varmisti Bundesliiga-mestaruutensa käytännössä jo syyskaudella. Panosta kansallisen sarjan peleissä ei enää ole, mutta silti tyly 0-3 -kotitappio arkkiviholliselle Borussia Dortmundille kirvelee varmasti Bayern-fanien haavoissa.

Marco Reus dominoinut miten tahtoo

Borussia Dortmundin herääminen ja vahva nousuvire kulminoituu vahvasti yhteen mieheen. Maajoukkuepelaaja Marco Reus oli ollut osallisena kaikissa kymmenessä viimeisessä Dortmundin tekemässä maalissa (kahdeksan maalia ja kaksi maalisyöttöä) ennen kuin Jonas Hoffman niittasi lauantain loppunumerot 0-3:een ilman Reusin osallisuutta.

Dortmund ehti pelata yli kuusi ottelua tekemättä maaliakaan, jossa Reusilla ei ollut varpaitaan pelissä. Viimeisessä viidessä ottelussaan 24-vuotias Reus on iskenyt huimat tehot seitsemän maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Miehen koko kauden tehot ovat 14 maalia ja 11 syöttöä, joilla hän on Bundesliigan tehopörssin kärjessä yhdessä Hoffenheimin Roberto Firminon ja seurakaverinsa Robert Lewandowskin kanssa.

Dortmund karsiutui viikolla täpärästi Mestarien liigan välieristä ja Bundesliiga-mestaruus karkasi jo ajat sitten. Mahtavaan kevätvireeseen yltänyt joukkue himoaakin palavasti Saksan Cupin voittoa. Sekä Dortmund että Bayern München ovat suosikkeja omassa välierässään, joten kenties Reus ja kumppanit pääsevät toukokuussa vielä kerran mittelemään voimiaan arkkivihollisensa kanssa.