AIK:n hyökkääjä Eero Markkanen on ollut heti kauden ensimmäisissä peleissä vakuttaavassa vireessä. Ainoastaan kotikentän Friends Arenan pelialusta aiheuttaa ongelmia.

Markkanen joukkuetovereineen on saalistanut kotikentällä tähän mennessä ainoastaan yhden tasapelipisteen kolmesta ottelusta. Vieraissa on kulkenut paljon paremmin.

– Friendsin nurmesta sen verran, että onhan se ihan käsittämätöntä miten nurmi voi olla tuollaisessa kunnossa. Yritämme pelata nopeasti eteenpäin, mutta oma kotikenttämme ei asiaa auta, Markkanen kertoo pelaajallinsa OrsaSportin sivuilla.

– Omat puolustajamme valittavat joka pelissä, miten varuillaan pitää olla kun liikkeelle lähtee. Kenttä vain voi lähteä alta. Ei se auta meitä, ei ketään, mutta meidän pelin se vie ja pahasti!

Markkanen on iskenyt uusissa ympyröissä jo kolme liigamaalia, joten suomalaisen kauden avauksessa ei ole ollut valittamista.

– Kenttä kasteltiin taas ennen peliä, mutta se vain kuivuu todella nopeasti. No, tuolle asialle ei mitään voi. Itse olen tyytyväinen alkuuni ja ihmettelen hieman kaikkea hälinää. Avausmaali auttoi paljon, sillä ainahan hyökkääjällä paineita on, tai ainakin minulla oli.

– Joukkueen voitot niitä parhaita, mutta on maaleja aina kiva tehdä, tulee ne sitten vasurilla yläkulmaan tai hallituilla ja harjoitetuilla selkäohjauksilla. Omassa pelissä on vielä paljon kehitettävää, ja tuleva harjoitusviikko tekee todella hyvää, Markkanen miettii.