Perjantaina julkistettiin kaksi suomalaisittain iloista siirtouutista, kun maaliahneet Veikkausliiga-hyökkääjät Tim Väyrynen ja Mika Ääritalo saivat sopimuksen Saksan kolmosbundesliigaan. Koti-ikävän ei pitäisi miehiä vaivata, sillä Saksan kentillä palloilee koko joukko muitakin suomalaisfutaajia.

Viimeksi kuluneen kahdentoista kuukauden aikana Saksaan on siirtynyt peräti kymmenen uutta suomalaispelaajaa Alexander Ringin ja Timo Furuholmin seuraksi. Vyöry on hurja eikä loppua näy.

Pääsarjassa ei suomalaispelaajia valitettavasti ole Teemu Pukin siirryttyä Celticiin, mutta Sami Hyypiä tekee tietysti kentän laidalla erinomaista työtä. Toki nappulakenkäinenkin suomalainen saatetaan jälleen ensi kaudella Saksan pääsarjassa nähdä, sillä niin Tim Sparvin Greuther Fürth kuin Alexander Ringin 1.FC Kaiserslautern ovat vahvasti mukana kakkosliigan nousutaisteluissa.

Tulevaisuudenkin suhteen näyttää hyvältä, sillä peräti neljä juniori-ikäistä suomalaista pelaa jonkin entisen Saksan-mestarin reservijoukkueen riveissä.

Suomenkielinen ja suomalaisille suunnattu bundesliiga.com-sivusto seuraa koko kauden ajan silmä kovana myös suomalaispelaajien edesottamuksia. Lue tästä esittely kaikista Saksan suomalaispelaajista!