UEFA jälleen ankarana – Basel pelaa Eurooppa-liigan kotipelinsä tyhjällä stadionilla

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on langettanut rangaistuksia järjestyshäiriöistä ankarasti kauden edetessä eri seuroille ja skaala on vain tiukentumaan päin. Nyt UEFA:n kurinpitäjien ruoska sivalsi Sveitsin mestarijoukkuetta FC Baselia.

Baselin kannattajat heittivät vierasottelussa RB Salzburgia vastaan mm. muovipulloja, kuppeja ja tupakansytyttimiä kotijoukkueen pelaajaa kohtaan tämän valmistautuessa antamaan kulmapotkua. Roinaa syydettiin myös päin avustavaa erotuomaria ja lisäksi katsomossa sytytettiin useita soihtuja. Ottelu keskeytyi 13 minuutiksi.

Baselin kapteenin Marco Strellerin ja puheenjohtajan Bernhard Heuslerin puhuttelujen jälkeen peliä päästiin jatkamaan, mutta kovilta sanktioilta seura ei välttynyt.

UEFA:n päätöksen perusteella Basel joutuu pelaamaan kaksi seuraavaa europeliään suljettujen ovien takana. Näistä ensimmäinen on jo ensi viikolla pelattava Eurooppa-liigan puolivälierien kotiottelu Valenciaa vastaan, jota Basel siis isännöi tyhjän katsomon edessä. Lisäksi seuralle langetettiin 107 000 euron sakot.

Baselin saamasta tuomiosta kertoi sveitsiläislehti Tagesanzeiger.

Juttua on päivitetty klo 19.30.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!