Joel Pohjanpalo ja HJK ovat solmineet uuden sopimuksen, joka ulottuu marraskuun 2018 loppuun saakka, HJK tiedottaa.

Samalla Pohjanpalo on vuokrattu uudestaan Bundesliigan Bayer 04 Leverkuseniin kausiksi 2014-2016. Pohjanpalon pelaajaoikeudet pysyvät HJK:lla, ja vuokraan sisältyy osto-optio.

Saksalaisseura on sopinut lainaavansa nuoren hyökkääjän eteenpäin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Fortuna Düsseldorfin riveihin.

– Olen todella iloinen, että hyvät peliesitykset poikivat mahdollisuuden päästä taas eteenpäin. Uusi seura ja haaste motivoivat ja hienoa että kaikki osapuolet uskovat kykyihini, kertoo Pohjanpalo HJK:n tiedotteessa.

Pohjanpalo, 19, on ollut sarjakauden 2013-2014 lainalla Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VfR Aalenissa, jonka paidassa hyökkääjä on iskenyt kaksi maalia.

Kuluvan vuoden aikana Pohjanpalo on murtautunut myös Suomen A-maajoukkueeseen ja maaliskuussa syntyi maajoukkueuran ensimmäinen osuma ottelussa Unkaria vastaan. Pohjanpalo on HJK:n kasvatti ja pelannut seurassa 11-vuotiaasta asti.

– Etenemme Pohjanpalon kanssa yhdessä tehdyn urasuunnitelman mukaisesti. Saamme merkittävän korvauksen vuokrasta, ja Pohjanpalo pääsee vahvaan joukkueeseen ja sarjaan. Olemme tyytyväisiä, kun pääsemme auttamaan nuorta pelaajaa eteenpäin urallaan, iloitsi HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.