Veikkausliiga ilmoitti keskiviikkona uusista sopimusehdoista, joilla pyritään lisäämään turvallisuutta ja viihtyvyyttä ottelutapahtumiin, lue lisää sopimusehdoista täältä. Twitterissä uudet sopimusehdot otettiin vastaan huonosti.

Uusien sopimusehtojen myötä häiriökäyttäytymisestä koituvat sakot maksavat jatkossa yksittäinen katsoja, joka häiriöihin on syyllistynyt, eikä seura. Esimerkiksi soihduttaminen ottelutapahtumassa on kielletty, joten katsoja, joka jatkossa soihdun sytyttää ottelussa, maksaa rikkomuksesta koituvat sakot.

Lue juttumme aiheesta, jossa haastattelimme oikeustieteiden asiantuntijaa aiheesta tästä linkistä.

Ottelutapahtumissa on kiellettyä muun muassa kaikenlainen rasistinen käyttäytyminen ja kaikenlainen pelaajiin, joukkueiden taustahenkilöihin, erotuomaristoon, toimitsijoihin ja katsojiin kohdistuva herjaava käytös. Lisäksi kentälle ryntääminen, häiritsevästi päihtyneenä ottelussa oleminen ja häiriön aiheuttaminen on kiellettyä eikä ottelupaikalle tai sen läheisyyteen saa tuoda ilotulitteita, soihtuja tai savuja.

– Jatkossa saatat siis saada sakkoja tuomarille/vastustajille huutelusta, Juha Halme kirjoitti.

– Voisitteko laittaa hinnaston hävyttömyyksien huutamiselle näkyviin, ettei tule laskun suuruus yllärinä? Mikael H -niminen käyttäjä kyseli.

Lue Twitter-reagointeja alta:

Juha Halme🇺🇦

@HalmeJuha
Jatkossa saatat siis saada sakkoja tuomarille/vastustajille huutelusta. #Veikkausliiga #EOM?

Petteri Paajanen

@PetteriPaajanen
"Tuomari onks sul pitkävedos kakkone?!", huusi katsoja tietämättään saavansa räikeät sakot Veikkausliigalta. #Veikkausliiga

Antti Alakangas

@Alakantti
Jaha @Veikkausliiga säikähti sarjan orastavaa suosion nousua ja päätti reagoida siten, että väki pysyis kotonaan. Tötteröt. #Veikkausliiga