Kovasta tärskystä toipunut veikkausliigavahti teki paluun kypärä päässä – ”Tilanteisiin kuin yleinen syyttäjä”

© Kuva: Juha Tamminen

PS Kemin ja TPS:n välisessä ottelussa nähtiin äitienpäivänä vaaralliselta haiskahtanut tilanne, kun kemiläisten maalivahti Oskari Forsman sai kovan tärskyn päähänsä (lue lisää). Kokenut torjuja selvisi tilanteesta säikähdyksellä, mutta Forsmanin sairausloman aikana PS Kemin maalin suulla ehdittiin nähdä myös 12 vuotta sitten uransa lopettanut Matias Ahola (lue lisää).

Forsman palasi torjuntahommiin jo 22.5. pelatussa PS Kemi-Ilves -ottelussa, mutta lauantaisessa kotipelissä FC Lahtea vastaan miehellä oli käytössään uusi look. Forsman käytti nimittäin päänsä suojana Englannista hankkimaansa rygbypelaajien käyttämää suojakypärää. Samankaltainen on totuttu näkemään viime vuosina vaikkapa Arsenalin tshekkivahdin Petr Cechin pään suojana.

Forsman ei valintaansa katunut, vaan kertoi kypärän tuoneen hänelle uudenlaista itseluottamusta.

– Oli sellainen Pelle Peloton-olo. Uskalsi mennä tilanteisiin kuin yleinen syyttäjä. Suosittelen kyllä lämpimästi tätä kypärää kaikille maalivahdeille, Forsman sanoo Veikkausliigan kotisivuilla.

Täydennykseksi Forsman naurahtaa ja kertoo myös puskemisen sujuneen kypärän kanssa hyvin, kun hän tuli kertaalleen alueeltaan ulos katkaisemaan pitkää avausta.

Forsman pelasi päänsuojuksensa kanssa heti nollapelin, mutta kun myös virkaveli Aleksandr Vasjutin Lahden maalilla piti nollan, päädyttiin ottelussa pistejakoon.