Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag on myöntänyt, ettei hän ole vielä varma Frenkie de Jongin pelikunnosta.

Hollantilaisseura matkustaa tiistai-iltana Juventuksen vieraaksi Mestarien liigan puolivälierien toiseen osaotteluun. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Amsterdamissa 1-1-lukemiin.

Ajax joutuu mahdollisesti pärjäämään ilman tähtimiestään de Jongia. Nuori keskikenttäpelaaja oli loistovireessä viime viikon ottelussa, mutta kärsi reisivamman lauantain sarjapelissä.

Ten Hagin mukaan de Jong voi pelata tiistaina Juventusta vastaan, jos hän itse uskoo kykenevänsä siihen. Hän on kuitenkin varautunut korvaamaan avainpelaajansa.

– Meillä on muutama vaihtoehto [de Jongin tilalle]. Noussair Mazraoui vasemmalla on vaihtoehto, kun taas Daley Blind ja Daley Sinkgraven voivat myös pelata siinä. Katsotaan, ten Hag kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Emme tiedä tarkalleen de Jongista, koska se tapahtui lauantaina. Aiomme edetä päivä kerrallaan, tunti kerrallaan. Me emme tietystikään aio ylirasittaa häntä harjoituksissa.

– Jos riski hänen peluuttamisellensa on liian suuri, emme ota sitä. Pelaajan on itse päätettävä, emme voi katsoa hänen oman kehonsa sisään. Olemme positiivisia hänen pelikuntonsa suhteen, mutta meidän on odotettava ja katsottava tilannetta.