FC Barcelona otti vappupäivänä erittäin tukevan otteen Mestarien liigan finaalipaikasta kaadettuaan Liverpoolin kotikentällään 3-0. Mestarien liigan välierien historiassa ei ole vielä koskaan noustu moisesta takaa-ajoasemasta loppuotteluun, mutta pudotuspelien aiemmissa vaiheissa on kolmen maalin takaa noustu.

Tämän pitäisi olla enemmän kuin hyvin varsinkin Barcelonan tiedossa. Kaksi vuotta sitten neljännesvälierävaiheessa Barcelona käänsi itse avausosan 0-4 -tappion PSG:tä vastaan edukseen voittamalla kotipelinsä 6-1. Vuosi sitten puolivälierävaiheessa Barcelona puolestaan voitti kotipelinsä 4-1, mutta putosi jatkosta, kun AS Roma oli Italiassa parempi maalein 3-0.

Tästä pelistä muistutti keskiviikon näytöksen jälkeen myös valmentaja Ernesto Valverde. Valverde tiedostaa hyvin myös Liverpoolin vaarallisuuden.

– Joskus sitä dominoi pelin rytmiä ja joskus vastustaja dominoi. Joinain hetkinä Liverpool pelasi peliä juuri siten, miten tahtoi.

– Tämä on mahtava tulos, mutta viime vuonnakin meillä oli kolmen maalin etumatka, ja sitten jotain tapahtui, Valverde muistutti.

[readmore from=Barcelona]

Valverde jakoi jälleen kerran myös vuolaita kehuja ottelun ratkaisuhahmolle Lionel Messille. Messi iski Liverpoolin verkkoon kaksi maalia saavuttaen samalla urallaan 600 tehdyn maalin rajapyykin.

Tiedämme, kuka Leo on, mutta silti hän ei lakkaa yllättämästä. Leo on kapteeni, pelaaja joka hallitsee ottelua ja pelin rytmiä.

– Hän oli jälleen ratkaiseva pelaaja ja ajoi meidät tähän voittoon, mutta kuten sanottua, vieraspeli on vielä pelaamatta.

Lähde: Marca