Mestarien liigan välierissä nähtiin kaksi tajunnanräjäyttävää otteluparia, kun sekä Liverpool että Tottenham nousivat tappioasemasta voittoon ja varmistivat finaalipaikkansa sensaatiomaisilla suorituksilla.

Liverpool tarvitsi suorastaan ihmeen selviytyäkseen Mestarien liigan loppuotteluun Barcelonaa vastaan. Jürgen Kloppin joukkue lähti toiseen osaotteluun 0-3-tappioasemasta ilman Roberto Firminoa ja Mohamed Salah’ia.

Divock Origin ja Georginio Wijnaldumin tuplaosumat siivittivät Liverpoolin kuitenkin murskaavaan 4-0-voittoon Anfieldin yössä. Liverpool eteni lopulta finaaliin yhteismaalein 4-3.

Tottenham puolestaan hävisi ensimmäisen osaottelunsa Ajaxia vastaan 0-1 kotona. Keskiviikon toisessa osaottelussa hollantilaiset johtivat kamppailua puoliajalla yhteismaalein 3-0. Lucas Mouran hattutemppu Amsterdamin yössä kuitenkin ratkaisi otteluparin Spursin hyväksi.

Tottenham eteni Liverpoolin rinnalle Mestarien liigan finaaliin ensimmäistä kertaa lontoolaisseuran historiassa.

Upeiden jännitysnäytelmien jälkeen järjestimme Suomen suurimassa jalkapalloaiheisessa Facebook-ryhmässä, Jalkapallon olohuoneessa, kyselyn, jossa kysyttiin, kumpi comeback-voitto oli huikeampi. Tulos oli erittäin selvä: Liverpoolin esitys miellytti enemmän.

Perjantaihin mennessä kyselyyn oli vastannut jopa 873 jalkapallofania. 76,9-prosenttia vastaajista lumoitui Liverpoolin murskavoitosta Barcelonaa vastaan, kuvaillen suoritusta ”aivan maagiseksi” ja ”kovimmaksi nousuksi UCL:n semeissä”.

Barcan kaataminen toisessa osaottelussa oli jotain aivan maagista, Miika Kiviharju kommentoi.

– Liverpool ehdottomasti! Kloppin täydellinen vaihto, täydelliseen aikaan ja Wijnaldumin yhtä täydellinen onnistuminen kruunasi tämän suorituksen, Ahosen Repe iloitsi.

– Liverpoolin voitto oli hienompi vaikka molemmat nousut oli hienoja.. Se oli kuitenkin UCL-historian kovin nousu semeissä ikinä. Ilman vierasmaalia kolmen maalin tappioasemasta 4-0 voittoon Messin ja kumppaneiden Barcasta. Ja vieläpä ilman Salahia, Firminoa tai Keitaa joka on mm. tän kauden UCL:n taklaustilaston ykkönen ollut. Vasenpakkikin loukkaantui jo ekalla puoliajalla Suarezin sikaillessa ja silti puolustus piti loppuun asti vaikka Milner-vaari siellä luuti ja juoksi kieli polvissa loppupelin molempiin suuntiin. Ja voittomaalikin oli aika nerokas. Harvoin on Barca niin pihalla kuin siinä maalissa, Jani Vilén perusteli.

Myös Tottenhamin suoritusta äänestetiin välierien kovimmaksi tempuksi, erityisesti siksi, koska nousu tapahtui vieraskentällä.

– Tottenham ehdottomasti vaikken fani olekaan, koska onhan se nyt huikeaa nousta toisella puoliajalla tekemään kolme vieraissa. Tuli mieleen Liverpoolin toisen puoliajan nousu AC Milania vastaan aikoinaan chämppärin finaalissa, Lauri Truve muisteli.