Suomen A-maajoukkue kohtaa tänään lauantaina Bosnia-Hertsegovinan Zenicassa EM-karsintojen seitsemännessä ottelussa. Tähän artikkeliin on koottu kaikki tärkeä tieto lauantain jännitysnäytelmästä.

Lohkotilanne

Huuhkajat majailee J-lohkon toisella sijalla, kun karsintapelejä on jäljellä enää neljä kappaletta. Neljännelle sijalle viime kierroksella pudonnut Bosnia-Hertsegovina on Suomea viisi pistettä jäljessä. Panokset illan kamppailuun ovat siis erittäin kovat.

Täysi pistepotti Zenicasta veisi Suomen hyvin lähelle sen ensimmäistä arvokisapaikkaa ikinä. Suomen kisapaikka varmistuu kahdella voitolla sen viimeisestä neljästä ottelusta, kunhan se päihittää tiistaina Armenian, eikä Bosnia-Hertsegovina onnistu voittamaan kaikkia neljää viimeistä peliään.

LUE MYÖS: Peliyhtiö ennustaa – näin todennäköinen Huuhkajien EM-kisapaikka on

Bosnia-Hertsegovinan voitto toisi sen kuitenkin vain kahden pisteen päähän Suomesta. Tällöin kamppailu toisesta jatkopaikasta tiivistyisi entisestään. Kaikki karsintaottelunsa voittanut Italia on lähes varmasti lohkoykkönen. Italia kohtaa tänään Kreikan ja Armenia Liechtensteinin.

Tilastoja

Bosnia-Hertsegovina tunnetaan vahvana kotijoukkueena. Myös tilastot osoittavat väitteen todeksi.

Bosnia-Hertsegovina on hävinnyt viimeksi kotonaan Belgialle lokakuussa 2017. Sitä edellinen tappio tuli kaikkien yllätykseksi Kyprosta vastaan syyskuussa 2014. Joukkue on päästänyt vain 13 maalia viimeiseen 20 kotiotteluunsa. Nollapelejä ollaan nähty peräti 12 kappaletta.

[readmore from=Huuhkajat]

Suomen on pyrittävä pitämään oma pää puhtaana, sillä tasapeli olisi myös suotuisa tulos. Huuhkajien viimeisestä tasapelistä on kuitenkin pitkä aika. Viimeiset 12 ottelua ovat kaikki päättyneet jommankumman maan voittoon.

Bosnia-Hertsegovina on tällä hetkellä heikossa vireessä. Se on voittanut viimeisestä viidestä pelistään vain yhden, häviten sekä Suomelle, Italialle että Armenialle. Huuhkajat on puolestaan voittaneet viimeisestä viidestä ottelustaan kaikki paitsi Italian.

Huuhkajien joukkue

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva palaa tänään todennäköisesti 4-4-2-muodostelmaan. Syyskuun Italia-tappiossa Suomen hyökkäyksestä uupui voimaa, kun joukkue pelasi viiden miehen puolustuslinjalla.

Huuhkajien todennäköinen avauskokoonpano.

Bosnia-Hertsegovina on pakkovoiton edessä, joten kotijoukkueen odotetaan keskittyvän heti alusta lähtien hyökkäykseen. Suomelle avautuu todennäköisesti paikkoja vastahyökkäyksille, joten hyökkäyksessä on hyvä olla nopeutta. Teemu Pukin kärkiparina avaakin todennäköisesti nopeajalkainen Jasse Tuominen. Pitkästä loukkaantumisesta kuntoutunut Joel Pohjanpalo nähdään aikaisintaan toisella puoliajalla.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv palaa myös Glen Kamaran rinnalle oltuaan Italia-ottelusta sivussa pelikiellon takia. Kaksikko pyrkii pitämään kentän taitavimman pelaajan, eli Miralem Pjanicin piilossa. Juventuksen keskikenttämies on kykeneväinen luomaan vaarallisia maalipaikkoja sekä itselle että joukkuetovereille.

LUE MYÖS: Kun mikään ei tunnu riittävän – Jasse Tuominen käynyt tuskaista taivalta seurajoukkueessaan: ”Kaikkea en ehkä viitsi sanoa”

Laitapuolustajina avaavat mitä todennäköisimmin Jukka Raitala ja Jere Uronen, toppareina Joona Toivio ja Paulus Arajuuri. Edin Dzeko on loukkaantumisen takia sivussa, joten piikissä avaa todennäköisesti Armin Hodzic. 24-vuotias kärkimies on tehnyt kuusi maalia seitsemään otteluun Unkarin pääsarjassa, joten hänen kykyjään korvata Dzekoa ei tulisi aliarvioida.

LUE MYÖS: Huuhkajien toppari pohtii Edin Dzekon poissaolon merkitystä: ”Turhaa se olisi valehdella”

Mistä ottelun näkee?

Ottelu alkaa jo kello 19.00. Ottelua voi seurata ilmaiseksi Viafreestä sekä maksullisesta Viaplay-suoratoistopalvelusta. Ottelu ei siis ole nähtävissä perinteisiltä TV-kanavilta. Viasatin studiolähetys alkaa kello 18:00, ja ottelun selostaa Mikko Innanen.