Puola voitti lauantaina Saudi-Arabian 2-0 miesten MM-kisojen toisessa lohko-ottelussaan.

Pelin avausosuma nähtiin 39. minuutilla. Robert Lewandowski epäonnistui lähietäisyydeltä omassa viimeistelyssään, mutta hän tavoitti pallon vielä itselleen ja tarjoili sen Piotr Zielińskille, joka vei valkopaidat maalin karkumatkalle.

Hetkeä myöhemmin Saudi-Arabialle vihellettiin pilkku, kun Saleh Al Shehri kaadettiin rangaistusalueella. Vetovastuun otti Salem Al Dawsari, mutta Puolan maalivahti Wojciech Szczęsny torjui vedon ja myös sitä seuranneen Mohammed Al Breikin yrityksen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

This is Wojciech Sczçesny.

Toista jaksoa oli reilu vartti takana, kun Puola oli tehdä toisen osuman. Arkadiusz Milik puski maalin edustalta, mutta hänen yrityksensä kimposi ylärimasta takaisin peliin.

Vain hetkeä myöhemmin Saudi-Arabia oli jälleen helisemässä. Lewandowski pääsi etualueella matalaan keskitykseen, mutta hänen ohjauksensa osui tolppaan.

Puola paketoi ottelun 83. minuutilla vihreäpaitojen pahasta mokasta. Abdulelah Al Malki menetti pallon alimpana puolustajana Lewandowskille, joka pääsi nokikkain maalivahti Mohammed Al Owaisin kanssa ja ujutti pallon hänen ohitseen.

Avauskierroksella Puola pelasi Meksikon kanssa 0-0-tasapelin ja Saudi-Arabia voitti sensaatiomaisesti Argentiinan 2-1.

Argentiina ja Meksiko ottavat lauantaina yhteen kello 21.00 alkavassa ottelussa.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko C

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.