Etelä-Korean A-maajoukkue putosi maanantaina Qatarin MM-lopputurnauksesta. Etelä-Korea hävisi Brasilialle 1-4.

Vaikka neljännesvälierissä tulikin murskatappio, jäi Etelä-Korean MM-kisaurakasta varsin positiivinen kuva. Etelä-Korea voitti lohkossaan Portugalin, pelasi tasan Uruguayn kanssa ja hävisi Ghanalle.

Etelä-Korean päävalmentaja Paulo Bento ilmoitti erostaan myöhään maanantai-iltana. Brasilia-ottelu jäi siten valmentajan viimeiseksi kamppailuksi Etelä-Korean päävalmentajana.

– Olen pettynyt tulokseen. Tähän päättyi meidän työsuhde ja nyt on aika miettiä tulevaisuutta. Emme valmenna enää Etelä-Koreaa. Aion levätä ja sitten katsoa, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Ilmoitin päätöksestäni juuri pelaajille ja jalkapalloliiton puheenjohtajalle.

– Tein tämän päätöksen syyskuussa. Tänään vain varmistin sen muille. Olen kiitollinen siitä, mitä pelaajani tekivät. Tämä on yksi parhaista ryhmistä, joissa olen työskennellyt.

53-vuotias Bento ehti valmentaa Etelä-Koreaa reilun neljän vuoden ajan. Bento muistetaan myös kotimaansa Portugalin A-maajoukkueen päävalmentajan roolista. Bento valmensi Portugalia vuodet 2010-14.

LUE MYÖS