Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva paljastaa kommunikaation Yhdysvaltojen MLS-seurojen kanssa parantuneen vuosien varrella.

Yhdysvaltojen ammattilaissarja MLS:ssä riittää suomalaista väriä. Rapakon takana pelaa runsaasti Huuhkajien luottopelaajia.

Robert Taylor edustaa David Beckhamin omistamaa Inter Miamia, Robin Lod loistaa Minnesota Unitedissa ja Lassi Lappalainen pelaa Kanadassa Montreal Impactissa.

Tuoreimpana puolustaja Leo Väisänen siirtyi Austin FC:n riveihin. Samaa seuraa edustaa myös entinen Huuhkajien keskikenttäpelaaja Alexander Ring.

Maajoukkuepelien alkaessa matkarasitukset ovat pitkien välimatkojen myötä suuria ja erityisesti menneinä vuosina pelaajien saaminen ajoissa mukaan oli hankalaa. Nyt parantunut kommunikaatio on auttanut pitämään kuormituksen hallinnassa.

-Yhteistyö on parantunut. He eivät vielä muutama vuosi sitten välittäneet pätkääkään kansainvälisistä pelipäivistä. Siellä oli sarjapelejä ja siinä oli sitten pikkuisen vääntämistä, Kanerva avasi Huuhkajien etämediatilaisuudessa.

– Ennen kaikkea kun meillä oli ystävyysotteluja, heillä oli samaan aikaan peli. Aina ei saatu pelaajia paikalle ja jouduttiin tekemään kompromisseja.

– Pidämme nykyisin yhteyttä kaikkiin seuroihin kuormituksen kautta, että kuinka paljon pelaajiamme on kuormitettu ennen meidän ottelutapahtumaa.

– Tiedämme silloin paljon sitä fyysistä kuormaa on tullut pelien ja treenauksen plus matkarasituksen myötä.

Suomi kohtaa Portugalissa maajoukkueleirityksellä harjoitusotteluissa Ruotsin ja Viron. Ruotsi-ottelu on vuorossa huomenna.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!