Kolumni: Teemu Pukki syrjäytti 13 miljoonan miehen

Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!

SuomiFutis.com-sivuston kolumnissa saksalaisen jalkapalloilun asiantuntija Pekka Franck uskoo FC Schalkeen siirtyneen Teemu Pukin sunnuntaiseen debyyttiin Bundesliigassa ottelussa FC Bayern Müncheniä vastaan. Franck toimi yli kahdeksan vuoden ajan Veikkaaja-lehden ja muun suomalaismedian Saksan kirjeenvaihtajana.

Jo viime viikolla arvelin kolumnissani tämän meneillään olevan viikon koituvan Teemu Pukin kohdalla erittäin mielenkiintoiseksi: muutamat lisätreenit joukkueen kanssa, muun ryhmän voimia kuluttava matka Euroopan liigan otteluun Romaniaan ja tänään sunnuntaina pelattava huippuottelu Bayern Müncheniä vastaan.

Soppaan on kuitenkin ehtinyt tulla edellä mainittujen lisäksi niin paljon mausteita, että pidän Pukin bundesliigadebyyttiä müncheniläisiä vastaan paljon todennäköisempänä kuin Wolfsburg-matsin tapaan istumista koko 90-minuuttisen ajan vaihtopenkillä.

Pukin paikka avauskokoonpanossa olisi ihme, mutta tässä omat mausteiset pointtini entisen HJK-kärjen debyytin puolesta:

  1. Keskiviikon 90-minuuttinen Charleroita vastaan osoitti, että Pukin kunto ja osumatarkkuus ovat kohdallaan, vaikka vastus ei ollutkaan kova. Schalke-luotsi Ralf Rangnick sai vahviksen käsityksilleen Pukin saksalaisseuraa vastaan ammuttujen osumien jälkeen, että pelaaja on yhä niin sanotusti ”kuuma”. Jos FC Bayernia vastaan tarvitaan uusia tuulia hyökkäyspeliin, on Pukki ykkösvaihtoehto kentälle.
  2. Vasemmalla laidalla näillä näkymin aloittava 17-vuotias Julian Draxler ei tietojeni mukaan ole lihasongelmien jäljiltä vielä sataprosenttisessa kunnossa. Hän siis tuskin pelaa koko ottelun läpi.
  3. Pukki on syrjäyttänyt espanjalaisen keskikenttämiehen Jose Manuel Juradon, joka pääsi vielä Wolfsburgissa vaihdosta kentälle. Nyt mies rutisee Twitter-tilinsä välityksellä Rangnickin jätettyä hänet sunnuntaiksi kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle. Jurado saapui vuosi sitten 13 miljoonalla eurolla Atletico Madridista, joten kyseessä ei ole ihan mikään pieni päänahka, jonka Pukki on jo ehtinyt saada vyölleen.
  4. Viikko sitten Wolfsburgissa vasemmalle laidalle Draxlerin tilalle vaihdettu Ciprian Marica sai oman tilaisuutensa torstaina päästyään Euroopan liigassa Steaua Bukarestia vastaan avaiskokoonpanoon. Romanialaishyökkääjä ei vakuuttanut otteillaan torstaina eikä Wolfsburgissakaan.
  5. Juttelin vain muutama tunti ennen Schalke-Bayern-ottelun alkua arvostetun saksalaisen kicker-lehden toimittajan kanssa Pukin tilanteesta. Heidän toimituksessakin suomalaisen ensiesiintymistä pidetään luultavana. ”Pukki on nyt noussut Rangnickin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi, kun illalla tehdään muutoksia hyökkäyspäähän. Pukki on meidän papereissamme selkeästi Marican edellä”, asiantuntijat analysoivat tilannetta.

Pekka Franck

//

Veikkausliigaa viikon aluksi! Käytä hyväksesi talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliManageri: Mika Väyrysen työmoraali hyvä
Seuraava artikkeliTieto stadionilta: Pukki aloittaa penkillä