Huuhkajien kärkipelaajan Joen Pohjanpalon, 26, viime kausi kului bundesliigaseura 1. FC Union Berlinissä. Niin olisi kulunut tämäkin kausi, mutta Pohjanpalon mukaan berliiniläisiltä loppuivat rahat koronarajoitusten vuoksi. Kannattajat joutuivat juhlimaan suosikkiseuransa urotöitä stadioneiden ulkopuolella.

Näin ollen Pohjanpalokin joutui palaamaan emoseuraansa Bayer Leverkuseniin, jossa vastuuta tullee rutkasti vähemmän kuin Berliinin kulttiseurassa.

Laina-aika Union Berlinissä antoi kuitenkin alkusysäyksen Pohjanpalon uudelle vireelle, joka huipentui kesän EM-kilpailuihin.

Saksalainen iltapäivälehti Bild kysyi Pohjanpalon näkemyksiä ”Kuopion PS:n” ja Union Berlinin välisestä Konferenssiliigan karsintaotteluparista.

– Suomessa ei muuten sanota ”Kuopion PS”. Se on ihan liian pitkä [nimi]. Yleensä käytetään vain [muotoa] ”KuPS” seurasta puhuttaessa, Pohjanpalo korjasi kerrattuaan ensin savolaisten saavutuksia viime vuosilta.

KuPS:n uutta lisävarustetta, maalipyssy Tim Väyrystä ei ole Saksassa unohdettu. 28-vuotias suomalainen pelasi 2010-luvulla Borussia Dortmundin kakkosjoukkueessa, Viktoria Kölnissä, Dynamo Dresdenissä ja Hansa Rostockissa ennen kuin hän muutti Alankomaihin vuonna 2018.

– [Hän on] kokenut keskushyökkääjä, joka on jo pelannut useita kertoja Suomen maajoukkueessa. Hän on iso, vahva ja nopea, totesi Pohjanpalo maanmiehestään.

Otteluparin ennakkosuosikkia ei tarvitse arvuutella.

[readmore from=KuPS]

– KuPS:n kokoonpanon siirtomarkkina-arvo on kuusi miljoonaa euroa. Se on suunnilleen saman verran kuin Max Krusen (Union Berlinin hyökkääjä) vuosipalkka, sanoi Pohjanpalo pilke silmäkulmassaan.

– Ihan oikeasti, [KuPS–Union Berlin] on vähän niin kuin Daavid vastaan Goljat. Union voittaisi todennäköisesti kahdeksan kymmenestä keskinäisestä pelistä. Mutta nyt on kyse vain yhdestä [tai kahdesta] ottelusta. Tämä on KuPS:lle mahdollisuus ja Unionille uhka.

Pohjanpalo aikoo katsoa huomenna torstaina Helsingin olympiastadionilla pelattavan ottelun Lukas Hradeckyn seurassa.

Pohjanpalon mukaan hänellä on kaksi syytä toivoa Union Berlinin voittoa: ensimmäinen on se, että hän on edustanut kyseistä seuraa, ja toinen on se, että hän on kotoisin Helsingistä. Pohjanpalon mielestä suomalaisuus ei riitä painamaan vaakakuppia KuPS:n puolelle.