Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps ei aio kutsua Real Madridin tähtihyökkääjää Karim Benzemaa takaisin MM-kisaryhmäänsä.

Tuore Ballon d’Orin voittaja Benzema, 34, nimettiin Ranskan joukkueeseen miesten MM-kisoihin, mutta hän loukkasi reitensä maajoukkueen harjoituksissa ja joutui jättäytymään turnauksesta sivuun.

Espanjalaismediassa on uutisoitu viime päivinä, että Ranskan joukkueen lääkärit arvioivat Benzeman vamman vakavammaksi kuin se todellisuudessa on. RMC Sport taas on kertonut, että Benzema ei siltikään ehtisi riittävään kuntoon ennen MM-kisojen loppua.

Deschamps sanoi lehdistötilaisuudessaan, että hän keskittyy turnaukseen nykyisen pelaajaryhmänsä kanssa.

– Se ei ole asia, joka työllistää mieltäni. En tiedä, kuka sanoo mitä ja miten. Puhuin Benzeman kanssa sen jälkeen, kun hän lähti joukkueestamme, mutta en tiedä mihin pyrit kysymykselläsi, kommentoi Deschamps L’Équipen mukaan lehdistötilaisuudessaan.

– Minulla on täällä 24 pelaajaa ja ajattelen heitä. Annan teidän puhua, keskustella ja kuvitella, mutta en aio kommentoida asioita, jotka eivät koske päivittäistä toimintaamme.

Ranska on jo varmistanut jatkopaikkansa D-lohkosta. Se kohtaa lohkon päätösottelussaan Tunisian ja nappaa lohkovoiton joko voitolla, tasapelillä tai jos Australia ei voita Tanskaa omassa ottelussaan.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko D
 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.