Uruguay kohtaa perjantaina Ghanan MM-lopputurnauksen H-lohkon päätöskierroksella.

Uruguay on vaikeassa tilanteessa. Se on kerännyt kahdesta kisaottelusta yhteensä vain yhden pisteen ja on lohkon hännillä. Päästäkseen jatkoon on Uruguayn voitettava Ghana ja samalla toivoa, ettei Etelä-Korea voita Portugalia.

Laadukkaasta joukkueestaan huolimatta Uruguay on antanut itsestään toistaiseksi hyvin vaisun kuvan. Etelä-Koreaa vastaan tuloksena oli maaliton tasapeli ja maanantaina Portugali kaatoi Uruguayn 2-0.

Luis Suárezille ottelu on monella tapaa merkittävä. Suárez nousi otsikoihin kesällä 2010, kun hän torjui kädellään Ghanan selvän maalipaikan MM-lopputurnauksen puolivälierien jatkoajan viimeisellä sekunnilla.

Suárez sai tempustaan suoran punaisen kortin ja Ghanalle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Asamoah Gyan laukoi ylärimaan. Uruguay eteni välieriin rangaistuspotkukilpailussa ja Suárez nousi kotimaassaan todelliseksi kansallissankariksi, vaikka tempun myötä muualla häntä pidettiinkin konnana.

– Ei minun ole pyydettävä sitä anteeksi. Ghanan pelaaja epäonnistui rangaistuspotkussa käsivirheeni jälkeen. Jos olisin taklannut jotain pelaajaa rumasti, aiheuttanut hänen loukkaantumisen ja saanut sen myötä punaisen kortin, niin ehkä olisin pyytänyt anteeksi, mutta käsivirhettä en pahoittele. Minun vastuullani ei ollut laukoa sitä pilkkua, Suárez totesi torstaisessa lehdistötilaisuudessaan.

Suárez tiedostaa, ettei hän ole enää fyysisesti samalla tasolla kuin menneisyydessä, joten häntä on myös peluutettava eri tavalla.

– Vuodet vierivät ja fyysisesti en ole enää se sama pelaaja kuin aiemmin. Se on selvää, mutta voin tuoda joukkueeseen edelleen laatua ja niitä ominaisuuksia, joiden vuoksi olen täällä. Kenties en voi enää juosta 30 metriä tyhjään tilaan. Darwin Núñez ja Maxi Gómez voivat tehdä sen. Nyt minun on pelattava ennemmin järjen kanssa. Näissä kisoissa fyysinen taso on hyvin korkealla.

Uruguayn ja Ghanan välinen ottelu käynnistyy perjantaina klo 17.00.

LUE MYÖS