Jollen Danger Zone – Joel Pohjanpalo: ”Sarjakausi ohi – vihdoin”

Kuluva kausi oli henkisesti aika raskas. Syksyllä pääsin todella hyvin Leverkusenin hommaan mukaan sisään ja maalejakin tuli. Sitten tuli loukkaantuminen, josta toipuminen otti harmillisen kauan aikaa.

Peliminuutit vähenivät – ja vähenivät vieläkin enemmän valmentajan vaihdoksen jälkeen.

Spurs jäi meidän lohkostamme ilman jatkopaikkaa ja se jengi tuli Valioliigassa toiseksi!

Erilaiset vaihdokset, kuten valmennukseen liittyvät, eivät tuoneet toivottua tulosta. Lähdimme ennen kautta pelaamaan vähintään sijoituksesta neljän sakkiin, mieluummin vielä parempaankin.
Joukkueeseen satsattiin lujasti, mutta jostain syystä emme saaneet hommaa toimimaan. Oli jotenkin ihmeellistä, että Mestarien liigassa pelit kulkivat paremmin kuin Bundesliigassa. Siitä hyvänä osoituksena, että menimme lohkostamme jatkoon yhdessä Monacon kanssa. Spurs jäi meidän lohkostamme ilman jatkopaikkaa ja se jengi tuli Valioliigassa toiseksi!

Itse pääsin loppukaudesta pelaamaan hajaminuutteja. Se oli paljon vähemmän kuin toivoin ja paljon vähemmän, kuin odotin, jos ottaa huomioon, että peli kulki harjoituksissa koko ajan hyvin. Kuten edellisessä tekstissäni (lue tästä) sanoin, tärkeintä, että seuran johto näki asiat niin, ettei ollut epäselvyyksiä siitä, että jatkanko seurassa. Kyllä jatkan. Tietysti kaksi maalia kahdessa viimeisessä ottelussa toi jonkin verran iloa – varsinkin, kun noissa matseissa tuli myös pisteitä.

Jotenkin veikkaan, että tästä kaksikosta kuullaan huippufutiksessa vielä paljon.

Bayern otti taas kerran omansa. Välillä tuntui, ettei joukkue pelannut parhaalla mahdollisella tasollaan, mutta tällä kaudella se riitti ylivoimaiseen mestaruuteen. Eräs aikakausi siellä kuitenkin päättyi, sillä joukkueen suuri johtaja Philipp Lahm päätti lopettaa loistavan uransa. Eikä hän ollut ainoa maailmanmestari, joka sanoi hyvästit huipulle huipulta. Xabi Alonso lopetti myös upean peliuransa. Jotenkin veikkaan, että tästä kaksikosta kuullaan huippufutiksessa vielä paljon.

Yllätyksellinenhän tämä kausi oli. Toiseksi tuli RB Leipzig. Oli tiedossa, että heillä on kova nippu, mutta se, että jengi tuli toiseksi, yllätti varmasti heidät itsensäkin. Dortmund puolestaan käänsi takuuvarmasti vaikean syksynsä loppukiriksi, joka varmisti joukkueelle paikan Mestarien liigassa ensikin kaudella. Mestarien liigan karsintoihin mennyt joukkue oli sen sijaan yllätys: Hoffenheim. Kyllähän he ovat ihan hienosti pelanneet jo jonkin aikaa, mutta sijoitus top-neljässä oli iso yllätys. Ainakin meille, koska meidän olisi pitänyt kaiken järjen mukaan olla siellä.

Putoajat olivat aika odotetut, mutta karsija ei. Oli tiedossa, että Wolfsburg ei ole entisensä, mutta karsintapaikka oli paljon pahempaa, kuin odotettiin. Aika dramaattisesti homma meni, mutta HSV selvitti kuin selvitti paikkansa Bundesliigassa jo sarjan kautta. Vielä ei tarvitse sielläkään sitten kelloa sammutella: pääsarjaputki jatkuu.

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston tuore asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo jatkossa iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!