Ykkösen kausiennakko 2021, sijat 1-6: Veikkausliigaan tyrkyllä poikkeuksellisen tasainen kuusikko – nämä kaksi nousevat!

3) EIF

Tammisaarelaisesta EIF:stä on tullut Ykkösessä jo tuttu joukkue, sillä nyt on alkamassa jo seitsemäs perättäinen kausi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. EIF:n suoritustaso on myös pysynyt vakaana, sillä kautta 2016 lukuun ottamatta se ei ole ollut lähelläkään sarjasta putoamista. Vuonna 2018 EIF taisteli pitkään jopa Veikkausliigaan noususta, ja viime kaudellakin se sijoittui hienosti neljänneksi.

EIF:n ehdoton valopilkku viime kaudella oli sarjan maalikuninkuuden selvällä erolla voittanut, 18 maalia tehnyt Darren Smith. Eteläafrikkalaishyökkääjä valittiin myös Ykkösen vuoden pelaajaksi.

Smithin loistava kausi ei jäänyt huomaamatta sarjatasoa ylempänäkään, sillä täksi kaudeksi hän siirtyi Honkaan. Startti Veikkausliigassakin oli vahva, sillä Smith vastasi Veikkausliigan kauden 2021 ensimmäisestä maalista.

EIF:ssä jatkaa savolaislähtöinen Juuso Liukkonen, joka säesti Smithiä viime kaudella hienosti yhdeksällä maalillaan. Silti Smithin lähdön paikkaamiseksi toivotaan tehoja myös muilta pelaajilta.

Kiinnostava tulokas on muun muassa ruotsalainen laitahyökkääjä André Österholm, joka on pelannut urallaan Espanjan Segunda B:ssä sekä reilut puoli tuntia Ruotsin Allsvenskanissa.

Oma kasvatti Akseli Ollila palasi kotiin vaisun KPV-vuoden jälkeen, ja saa heti suuren roolin. Toissa kaudella Ollila teki EIF:lle 11 maalia, joten näyttöjä viimeistelytaidoistaan 21-vuotias laitalinkki on jo antanut.

Kärjessä läpimurtoa toivotaan maajoukkuemaalivahti Petri Jakosen pojalta Olli Jakoselta. 21-vuotias Jakonen teki viime kaudella SalPan paidassa Kakkosessa mukavat kymmenen maalia, ja saa nyt tilaisuuden sarjaporrasta ylempänä.

Keskikentältä lähti vahvan kauden pelannut Ayabulela Konqobe, joka palasi kotimaahansa Etelä-Afrikkaan. Hankinnat ovat kuitenkin paperilla potentiaalisia.

Tammisaareen muuttivat AC Kajaanin viime kauden luottopelaaja Reza Heidari, FC Lahdessa viime kaudella pelannut Valdrin Rashica ja KuPS:sta lainattu poikien maajoukkuepelaaja Oskari Sallinen. Peliä tekee 27-vuotias Stanislav Efimov, joka on pelannut paljon etenkin Armenian pääsarjassa. Kokeneen Xhevdet Gelan jatko oli EIF:lle erittäin tärkeä juttu.

Puolustuksesta lähti luottotoppari Gentrin Kovaqi Gnistaniin, mutta tilalle tuli HIFK:ssa jo kolmella kaudella Veikkausliigaa pelannut Tuukka Andberg. Vanha tuttu Riku Selander kotiutettiin niin ikään HIFK:sta.

Hyvin kiinnostava pelaaja on myös Espoon Palloseurasta saapunut 17-vuotias poikien maajoukkuetoppari Oliver Pettersson, joka on ottanut EIF:ssä heti ison roolin. Paperilla EIF:n puolustus on vahvistunut viime kaudesta.

HIFK:sta värvätty Tuukka Andberg on yksi EIF:n tärkeimmistä uusista pelaajista. Kuva: Juha Tamminen

Uusiin puihin meni myös maalivahtiosasto. Kanadalainen Yann Fillion pääsee kokeilemaan veikkausliigavauhtia AC Oulussa, ja Jiri Koski värvättiin Gnistaniin. Torjuntakomppania pantiin kuitenkin kuntoon parhaalla mahdollisella tavalla, kun kaksi vanhaa EIF-pelaajaa tuotiin takaisin.

Jonathan Jäntti pelasi EIF:n maalilla vuosina 2015-2018 ja oma kasvatti Mehdi El Moutacim vuosina 2018-2019. 20-vuotias El Moutacim on lähtökohtaisesti nyt ykkösvahti.

Valmennuspuolella EIF:ssä on luotettu jo pitkään espanjalaisosaamiseen. Vasta 24-vuotias Guillem Santesmases aloittaa seurassa jo kolmannen kautensa päävalmentajana, toimittuaan sitä ennen Gabri García Xatartin apulaisvalmentajana. Tulokset puhuvat hyvää Santesmasesin osaamisen puolesta.

Vaikka EIF menetti riveistään Ykkösen viime kauden parhaan pelaajan, vaikuttaa joukkue jälleen erinomaisesti kootulta. EIF päästi viime kaudella sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, ja nyt puolustus saattaa pitää entistäkin paremmin. Se antaa hyvän selkänojan tavoitella menestystä.

Jos hyökkääjät saavat verkot heilumaan, löytää EIF tiensä helpostikin yläloppusarjaan. Alkukautta kuitenkin vaikeuttaa EIF:n harmillisen huono loukkaantumistilanne, jota paikkaamaan Sallinen KuPS:sta lainattiinkin.

Ainakaan Tammisaaressa ei ujostella, sillä EIF on asettanut viralliseksi tavoitteekseen sijat 1-2. Kauniissa rannikkokaupungissa halutaan pelata pian Veikkausliigaa. Olisi yllätys, jos EIF ei löytyisi sarjan kärkipäästä syksyllä.

  • Stadion: Tammisaaren keskuskenttä (2 500 paikkaa)
  • Valmentaja: Guillem Santesmases, 24 (3. kausi)
  • Avainpelaajat: Tuukka Andberg, Xhevdet Gela, Akseli Ollila
  • Tulevat tähdet: Oliver Pettersson, Olli Jakonen
  • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 176 030 euroa
Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla Gnistanin joukkue-esittely


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.