Karim Benzema joutui jäämään sivuun MM-lopputurnauksesta loukkaannuttuaan lauantaina Ranskan MM-joukkueen harjoituksissa.

Benzema sai reisivamman, matkusti sunnuntaina Madridiin ja on espanjalaismedian mukaan noin kolme viikkoa sivussa harjoituksista loukkaantumisensa vuoksi.

Ranskalle Benzeman poissaolo on luonnollisesti merkittävä takaisku, sillä Real Madridia seuratasolla edustava Benzema on noussut viime vuosina kenties pelipaikkansa parhaaksi pelaajaksi.

Marca uutisoi, että sunnuntaina alkanut MM-lopputurnaus on ensimmäinen jopa 44 vuoteen ilman hallitsevan Ballon d’Or -voittajan läsnäoloa. Maailman parhaaksi pelaajaksi palkitut pelaajat ovat olleet jo vuosikausia mukana MM-kisoissa, mutta tällä kertaa Qatarin MM-kisat pyörähtivät käyntiin ilman Benzemaa.

Edellisen kerran MM-kisat pelattiin ilman hallitsevaa Ballon d’Or -voittajaa vuonna 1978. Silloin palkinnon voittanut Allan Simonsen ei onnistunut johdattamaan Tanskaa Argentiinassa pelattuun MM-lopputurnaukseen.

Benzemalle tuore loukkaantuminen on luonnollisesti suuri takaisku, koska Qatarin kisat olisivat jääneet todennäköisesti hyökkääjän viimeiseksi MM-lopputurnaukseksi. Benzema on osallistunut urallaan vain Brasiliassa pelattuihin MM-kisoihin kesällä 2014.