HELSINKI. Suomi otti EM-kisahaaveiden kannalta erittäin arvokkaan 2-0-voiton Sloveniasta perjantai-iltana.

Maaleista vastasivat Joel Pohjanpalo ja Oliver Antman, mutta hyvin tärkeä osa Huuhkajien voittoa oli keskikentän keskustan kaksikko. Rasmus Schüller ja Kaan Kairinen muodostivat tandemin, joka tasapainotti Suomen pelaamista ajoittain ihailtavalla tavalla.

– Yhteistyö toimi aika hyvin. Kummallakaan ei ollut selkeää roolia, että olisi ollut selkeä kutonen. Molemmat saivat mennä vähän edes takaisin, se sopii meille molemmille, Kairinen sanoi SuomiFutis-sivustolle ottelun jälkeen.

– Ehkä henkilökohtaisesti minulle on helpompaa pelata, jos on kaksi pelaajaa keskikentän keskustassa [kuin jos olisi kolme]. Me pelaamme tuolla systeemillä seurajoukkueessa. Se sopii minulle parhaiten. Voin kyllä pelata molemmilla systeemeillä.

Kairinen ja Schüller saivat Sloveniaa vastaan keskittyä lähinnä hyökkäysten käynnistelyyn, kun maalinteosta vastasi tehotrio Teemu Pukki (0+2), Pohjanpalo, Antman.

– Auttaa meitä todella paljon, kun on kolme juoksuvoimaista pelaajaa, joista vielä Jolle pystyy pitämään palloja, jos ollaan vähän hädässä pelissä. Oli huikea fiilis alustaa se Jollen [Pohjanpalo] maali, Kairinen sanoi viitaten katkoonsa, josta käynnistyi Suomen avausmaaliin johtanut tapahtumaketju.

Tuloksellisesti Suomi oli parempi, mutta pelillisesti ottelu oli paikoitellen hyvin vaikea. Slovenia hallitsi pitkiä jaksoja ja loi maaliodottamaa Huuhkajia enemmän.

– Ensimmäisellä puoliajalla kävi ehkä vähän niin, että valuttiin maalin jälkeen vähän liian alas ja annettiin liian helposti kontrolli heille.

– Toiselle puoliajalle yritettiin nostaa prässiä vähän enemmän ja päästä lähemmäs pallollista kaveria. Se toimi ihan hyvin, ja sieltä alkoi sitten tulla vähän korkeampaa palloa. Siitä ei koskaan tiedä, kuka voittaa ykköspallon ja kakkospallon. Mielestäni me olimme siinä tosi vahvoja.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

#JoukkueOVTHMP
1Tanska DEN1071219-1022
2Slovenia SLO1071220-922
3Suomi FIN1060418-1018
4Kazakstan KAZ1060416-1218
5Pohjois-Irlanti NIR103079-139

LUE MYÖS