Argentiina on edennyt MM-lopputurnauksessa jo puolivälieriin. Se kohtaa perjantaina todellisessa huippuottelussa Hollannin. Voittaja etenee välieriin.

Leo Messi pelaa loistavaa MM-lopputurnausta. Argentiinan A-maajoukkueen kapteeni on tehnyt neljässä kisaottelussa yhteensä kolme maalia ja antanut yhden maalisyötön. Argentiinalaislehti Olé haastatteli Messiä, joka kertoi MM-kisojen voittajakandidaattinsa.

– Argentiina on aina parhaiden joukossa. Tiesimme ennen Qatariin saapumista olevamme yksi mestarikandidaateista, koska olemme pelanneet niin hyvin. Meidän on osoitettava se kentällä, ja onneksi olemme onnistuneet siinä. Toivottavasti kykenemme jatkamaan samalla tavalla.

Messi kertoi joukkueensa seuraavan käytännössä jokaisen kisaottelun.

– Katsomme kaikki ottelut, jotka voimme. Tietenkin. Brasilia pelaa todella hyvin Kamerun-tappiosta huolimatta ja on edelleen yksi suursuosikeista. Myös Ranska menee samaan kastiin. Ja Espanja, vaikka he joutuivatkin ongelmiin, mutta siitä huolimatta he pelaavat todella hyvää jalkapalloa ja tietävät, mitä tekevät saadessaan pallon. He kontrolloivat palloa suuren osan ottelusta.

Saksa jäi ulos pudotuspeleistä jo toista kertaa peräkkäin. Se koki saman kohtalon myös kesällä 2018. Messi yllättyi Saksan mahalaskusta.

– Kyllä, se yllätti minut, koska Saksalla oli paljon loistavia pelaajia. Se on nuori maajoukkue. Saksa on aina parhaiden joukossa. On yllättävää, että he jäivät taas MM-kisoissa lohkoon. Mutta MM-kisat ovat tällaiset. Saksan putoaminen osoittaa, miten vaikea turnaus tämä on. Kaikki on niin tasaista. Enää maajoukkueen nimellä ei ole merkitystä, koska kaikki on tasaisempaa kuin aiemmin.

LUE MYÖS