Manchester City voitti keskiviikkona Arsenalin Valioliigan kärkikamppailussa 3-1, ja nousi täyden pistepotin myötä sarjan kärkipaikalle pitkästä aikaa. 

Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Manchester Cityn maaliero on kymmenen osumaa Arsenalia parempi. Arsenal on tosin pelannut yhden ottelun kilpakumppaniaan vähemmän.

Manchester Citylle keskiviikkoinen voitto oli hyvin tärkeä. Sen oli käytännössä voitettava Lontoossa pelattu kärkiottelu, ja onnistui siinä tavalla, joka oli hyvin harvinainen Pep Guardiolalle.

Manchester City nimittäin hallitsi ottelussa palloa vain 36-prosenttisesti. Kyseessä on Guardiolan valmentajauran pienin pallonhallintaprosentti yksittäisessä ottelussa. Guardiola on valmentanut urallaan yli 800 ottelussa, eikä ole koskaan aiemmin hallinnut yhtä vähän palloa. Normaalisti Guardiolan joukkueiden pallonhallintaprosentti on noin tuplasti suurempi.

Manchester City pelasi keskiviikkona Lontoossa pitkälti vastahyökkäyksiin perustuvaa jalkapalloa ja se toden totta toimi, sillä pienestä pallonhallintaprosentistaan huolimatta Manchester City voitti maalia kohti suuntautuneet laukaukset jopa lukemin 6-1.

LUE MYÖS